Nieuws

Nieuws

Op 20 juni vieren we de Dag van de Schoonmaak, een speciale dag om onze geweldige huishoudhulpen in de bloemetjes te zetten. Dag in, dag uit maken zij het verschil in onze huishoudens, hun hulp is van onschatbare waarde.

Dit jaar viert Familiehulp haar 75-jarig bestaan. Wat begon als een kleinschalig vrijwilligersinitiatief is uitgegroeid tot een organisatie die zorg en ondersteuning biedt in elke buurt in Vlaanderen en Brussel en tot één van de grootste werkgevers van het land.

We zijn als organisatie dan ook fier op wat we de voorbije 75 jaar bereikt hebben. We kijken echter ook vooruit naar de grote uitdagingen die op ons wachten en die we goed voorbereid willen aanpakken.

Dankzij haar veelzijdige karakter breidt de rol van de gezinszorg steeds verder uit. De sector kan een cruciale schakel zijn om in de nabije toekomst onze zorg voldoende sterk te houden, de toenemende vraag en complexiteit die de verdere vergrijzing meebrengt in het achterhoofd. “Maar dat kan alleen als we meer vertrouwen, aangepaste middelen en regelluwte krijgen”, zeggen Ann Demeulemeester (Zorggezind) en Mieke Ruys (Familiezorg Oost-Vlaanderen).
 

Sinds 2021 experimenteert Familiehulp samen met I-mens en Zorgband Leie & Schelde met digitale zorggesprekken via beeld. Het principe is eenvoudig: naast fysieke bezoeken van een verzorgende aan huis krijgen klanten extra opvolging via een vereenvoudigde tablet. Vlaams minister van Zorg Hilde Crevits (CD&V) bezocht dinsdag 9 april Nicole in Middelkerke.

“Dit artikel verscheen op 28/12/2023 in Trends Magazine – auteur: Ilse De Witte”

“Vandaag worden de verschillende actoren in de zorg wat tegen elkaar uitgespeeld”, vindt Ann Demeulemeester. De afgevaardigd bestuurder van Familiehulp pleit voor een systeem met meer geïntegreerde zorg om de budgetten beter te benutten. “Voor een ruime benadering van zorg moet je samenwerken met alle andere spelers.”

NOAH Wielsbeke en NOAH Merksplas vierden onlangs hun 10-jarig bestaan. Samen met de klanten, mantelzorgers, verzorgenden en vrijwilligers werd een leuk feestje gebouwd. 

Het team kraamzorg in onze regio Turnhout vierde vorige week haar 20-jarig bestaan. En daar hoorde een drankje, een hapje en een mooi geschenkje bij.

Vanaf 1 januari 2024 wordt de diensten ‘Gezins- en Bejaardenhulp’ en ‘Aanvullende thuiszorg’ van de Joodse Dienst Thuiszorg (JDT vzw) geïntegreerd in Familiehulp. Hierdoor kan JDT haar zorgaanbod uitbreiden met onder andere kraamzorg, karweidienst en nachtzorg.

JDT vzw als deel van de koepelorganisatie “De Centrale”

Een druk gezinsleven, een voltijdse job en interessante hobby’s: het klinkt voor velen van ons herkenbaar. Helaas geldt dit ook voor de vraag: wanneer vinden we nog de tijd om ons huis te poetsen? Familiehulp dienstencheques vormt dé oplossing. Ideaal om jouw work-life balance perfect in evenwicht te houden.

De dagelijkse ratrace

Vanmorgen bracht Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Benjamin Dalle een bezoek aan ons kinderdagverblijf De Speelboom in Sint-Joost-ten-Node. De minister kwam onze kinderbegeleiders in de bloemetjes zetten ter gelegenheid van de week van de kinderopvang. Een gebaar dat uiteraard werd geapprecieerd door onze medewerkers en de aanwezig kindjes.