Nieuws

Nieuws

Feest in Riemst, waar Familiehulp haar 42e NOAH heeft geopend. Op woensdag 29 mei staat een opendeurdag gepland om het grote publiek kennis te laten maken met de werking van ons dagverzorgingshuis. 

Het kraamzorgteam van Gent viert haar tienjarig bestaan. En er is geen beter moment om te vieren dan tijdens deze Week van de Kraamzorg. De kraamverzorgenden werden getrakteerd op een glaasje en een stuk taart en kregen een mooie bos bloemen. Onze dank voor hun jarenlange inzet!

Familiehulp heeft in Heist-op-den-Berg kinderdagverblijf De Speelboom geopend. Meteen het tiende kinderdagverblijf dat onze organisatie uitbaat. De nieuwste locatie van De Speelboom bevindt zich in de Cederstraat 20 in Heist-op-den-Berg. Er is ruimte voor 43 kinderen.

Familiehulp biedt als eerste thuiszorgorganisatie de vernieuwde modulaire opleiding verzorgende/zorgkundige aan. Concreet komen er twee deeltrajecten, die elk bestaan uit meerdere modules. Voor de cursisten biedt deze nieuwe formule meer voordelen: zij kunnen hun eigen leerproces in handen nemen en in de toekomst verschillende attesten behalen. In ons opleidingscentrum van Hasselt zijn 23 cursisten momenteel aan de nieuwe opleiding begonnen.

Familiehulp neemt de woonassistentie op zich van 64 gloednieuwe assistentiewoningen in Mol. “Onze woonassistenten zullen hét aanspreekpunt zijn voor de bewoners van dit nieuwe woonproject Gaudium-Mol”, vertelt Chantal Van Den Plas, regiodirecteur van Familiehulp Turnhout. “De mensen kunnen bij hen terecht voor al hun vragen over wonen, leven en zorgverlening op de site. Onze woonassistenten zijn ook dagelijks in de gebouwen aanwezig. Indien nodig kunnen we ook back-up ondersteuning geven vanuit ons kantoor in Turnhout.”

Onze NOAH's in Pittem, Stabroek, Lubbeek en Ham zette op de Dag van de Zorg de deuren open. Het thema van Dag van de Zorg is ‘Het brein’. Een ideaal moment om onze referentiewerkingen dementie en psychische kwetsbaarheid voor te stellen.

Onze 9 kinderdagverblijven De Speelboom zetten vandaag de deuren open voor een heuse Prikkeldag. Onder het motto ‘Smikkelen van prikkelen’ kunnen ouders, studenten kinderbegeleider en anderen ontdekken hoe je via verschillende activiteiten het jonge brein van baby’s en peuters kan helpen ontwikkelen. We organiseren deze Prikkeldag in het kader van de Dag van het Jonge Brein, tijdens de Week van de Zorg.

Familiehulp nodigt je graag uit op een van haar vier Zorg aan zet-gesprekken. Bij een kopje koffie luisteren we graag naar jouw mening over de zorg. Zo komen we te weten wat de noden zijn en hoe we daar in de toekomst kunnen op inspelen.

We nodigen een gemengde groep van cliënten, medewerkers, doorverwijzers en partners uit om hier samen met ons over na te denken. Het gesprek wordt begeleid door een medewerker van Familiehulp.

De problematiek van kansarmoede ligt onze algemeen directeur Ann Demeulemeester nauw aan het hart. Op 16 februari maakt zij mee #komafmetarmoede. 

Zorg is belangrijk. Iedereen wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd en iedereen wil graag kwaliteitsvolle zorg. En toch is het niet echt een topthema in de media of staat het niet altijd hoog op de politieke agenda. De campagne Zorg aan zet wil daar verandering in brengen.