Nieuws

Nieuws

Familiehulp zal de komende drie jaar deelnemen aan het EMPOWERCARE-project, dat onder andere via innovatieve technologieën, kennisoverdracht en een meer persoonsgerichte benadering de problemen van de toenemende vergrijzing wil oplossen. Het project loopt in Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Engeland.

Vandaag verscheen in de pers een open brief van huisartsen, vakbonden en arbeidsgeneesheren waarin zij de zware werkomstandigheden van huishoudhulpen aanklagen. Zo vragen de auteurs dat huishoudhulpen meer kwaliteitsvolle opleidingen krijgen en in teams kunnen werken. Aan de werkgevers wordt gevraagd om een lijst met veilige huishoudproducten op te stellen.

Familiehulp heeft de award ‘Pionier duaal leren’ ontvangen van de provincie West-Vlaanderen. De award werd gepresenteerd in het Margareta Maria Instituut te Kortemark, één van de scholen waarmee Familiehulp een project rond duaal leren heeft opgestart.

Net als vorig jaar organiseren onze collega’s van de vakbondsafvaardiging ACV Voeding en Diensten een strijkmarathon voor het goede doel. Op liefst 13 locaties in Vlaanderen zullen zij in het kader van de Warmste Week 24 uur lang strijken (vanaf vrijdag 13 december om 12 uur tot zaterdag 14 december om 12 uur). De opbrengst van de strijkmarathon gaat naar 'National Domestic Workers Movement' van zuster Jeanne De Vos, een organisatie die strijdt voor betere arbeids- en levensomstandigheden van huishoudpersoneel in India.

Tijdens de maand oktober organiseert Familiehulp verschillende ‘Dialoogtafels’, waarop het bewoners van de opvangcentra voor asielzoekers in Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder met eigen medewerkers en klanten laat kennismaken. Deze ontmoetingen kaderen in het project ‘In de zorg – Uit de zorgen’, dat vluchtelingen wil begeleiden naar een job in de zorgsector. De eerste dialoogtafel vindt plaats op donderdag 10 oktober in het opvangcentrum (Fedasil) van Sint-Truiden.

Familiehulp organiseert in oktober verschillende netwerkevents 'Samen in de zorg'. Onder andere in Ieper brengen we diverse zorgpartners en zorgactoren rond de tafel om het bestaande zorgaanbod in de Westhoek te versterken.

Familiehulp biedt voortaan ook ‘opvang ziek kind’ aan in Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Moorslede, Oostrozebeke, Zonnebeke en Wielsbeke. Eerder was de thuiszorgorganisatie met deze oppasdienst al in 13 andere West-Vlaamse steden en gemeenten aanwezig.

Het project 'In de zorg - Uit de zorgen' van Familiehulp en partners blijft in de prijzen vallen. Onze collega's mochten de Europese COME-IN award ontvangen; een prijs voor organisaties en projecten die streven naar een efficiënte integratie van vluchtelingen en migranten op de arbeidsmarkt. En nog meer leuk nieuws: in november mag Familiehulp het project voorstellen en haar expertise delen op een congres van EURAC research in Italië.

Al 70 jaar kunnen onze klanten vertrouwen op onze zorg en ondersteuning. Samen maken we elke dag de moeite waard. Dat vieren we op donderdag 19 september met ons verjaardagsevent 'We zijn er voor jou' in Brussels 44 Center. Tijdens dit event focussen we met kleppers uit verschillende sectoren op de vraag hoe de zorgsector de klant nog meer centraal kan stellen.

Ons opleidingscentrum in Hasselt heeft als eerste opleidingscentrum in Vlaanderen het vernieuwde brevet zorgkundige afgeleverd. Deze primeur vond plaats op vrijdag 6 september 2019 en was weggelegd voor een groep afgestudeerde zorgkundigen.