Nieuws

Nieuws

Het zorgaanbod van vandaag biedt onvoldoende antwoord op de zorgvragen van morgen. Maar de oplossing ligt voor de hand stelt Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. De thuiszorg en de woonzorgcentra kunnen elkaar vinden in de creatie van een zorgcontinuüm voor ouderen. Zij wil samen met woonzorgcentra op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingsvormen in de buurt.

Het is geen geheim dat de zorgsector voortdurend op zoek is naar talentvolle en geëngageerde medewerkers. De provincie Antwerpen wil daarom zoveel mogelijk studenten en werkzoekenden begeleiden naar een baan in de zorg. Dit gebeurt onder meer via het nieuwe project ‘Stage in de zorg’, dat stageplaatsen zoekt voor leerlingen uit het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige. Bij Familiehulp zijn deze stagiairs alvast hartelijk welkom. “We willen de eerste kennismaking met de job zo aangenaam mogelijk laten verlopen.”

In ons extern jaarverslag blikken we aan de hand van warme verhalen terug op 2017. We laten jullie graag kennismaken met de mensen achter de cijfers. Onze cliënten en klanten, onze medewerkers op de werkvloer, onze medewerkers in de omkaderende en ondersteunende diensten, de (zorg)actoren waar we mee samenwerken: 4 belangrijke pijlers waarop Familiehulp is gebouwd. De een kan niet zonder de ander. Ontdek het zelf via https://familiehulp.be/jaarverslag

.

1 op 5 Vlamingen is mantelzorger. Zij zetten zich belangeloos in voor een familielid, een vriend of een buur die tijdelijk of blijvend zorgbehoevend is. Hoewel zij veel voldoening halen uit hun werk loert overbelasting om de hoek. Zelfzorg is dan ook bijzonder belangrijk. Ondersteuning door professionele zorgverleners zoals Familiehulp helpt om het vol te houden.

Op 20 juni is het Dag van de Schoonmaak, een dag waarop Familiehulp haar 2.600 huishoudhulpen dienstencheques en haar 2.500 huishoudhulpen zorg in de schijnwerpers plaatst. En dat is niet zonder reden! Elke dag maken zij het verschil voor onze cliënten en klanten, door erg gedreven aan hun diverse verwachtingen te voldoen. Huishoudhulpen moeten vandaag ook erg polyvalent en vaktechnisch onderlegd zijn. Bovendien vervullen ze een onschatbare sociale rol voor hun vele cliënten en klanten.

Een gevarieerd takenpakket in combinatie met een sociale rol

In de provincie Limburg gingen 10 jaar geleden de eerste kraamzorgteams aan de slag. Familiehulp viert dit jubileum met het Symposium Kraamzorg Limburg. Dat vindt plaats op donderdag 24 mei in het Thor Park te Genk. Tijdens dit event komen verschillende experten uit de zorgsector getuigen over kraamzorg.

Tijdens deze Week van de Kraamzorg vraagt Familiehulp bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen. Kraamzorg moet ook voor hen toegankelijk zijn.

We zijn erg fier dat het project 'In de zorg - Uit de zorgen' van Familiehulp en partners de award Gastvrije Gemeente heeft gewonnen, en dit in de categorie 'samenwerkingen'. Deze award werd vanavond uitgereikt in het Vlaams Parlement.

 

OCMW Gent engageert zich om samen met verschillende partners een Dementievriendelijk Gent te realiseren. Uiteraard trekt Familiehulp mee aan de kar.

Vandaag starten 8 huishoudhulpen uit Oost-Vlaanderen bij Familiehulp. Deze nieuwe collega's hebben eerst een intensieve VDAB-opleiding 'poetsen bij mensen thuis' gevolgd. Dankzij deze opleiding op maat hopen VDAB en Familiehulp om werkzoekenden efficiënt op te leiden en de vele vacatures voor huishoudhulpen sneller te kunnen invullen.