Nieuws

Nieuws

De gezinszorg verdient beter, stelt onze algemeen directeur Ann Demeulemeester. Directe aanleiding is een ongelukkige uitspraak over de gezinszorg door een thuisverpleegkundige in de Panoreportage van 2 april 2020. Maar het gaat over meer.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits heeft een reeks maatregelen genomen om de sector van de dienstencheques tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Familiehulp dienstencheques, een van de grotere dienstencheques-ondernemingen in Vlaanderen en Brussel, toont zich erg dankbaar voor deze extra zuurstof.

Steunmaatregelen van de overheid

De Leuvense bierbrouwerij lAB InBev produceert momenteel 50.000 liter ontsmettingsmiddel en 26.000 flesjes handgel. De brouwers gebruiken hiervoor de restalcohol die vrijkomt bij de productie van alcoholvrije bieren. De productie gebeurt onder meer in samenwerking met de bedrijven Jodima en Bio-Essential. Het ontsmettingsmiddel en de handgel zijn bestemd voor ziekenhuizen en de zorgsector, waaronder Familiehulp. Concreet ontvangt onze organisatie 7.000 stuks alcogel!

  • Vooral oudere en kwetsbare mensen hebben nu nood aan gezinszorg en huishoudelijke hulp
  • Familiehulp wil samenwerken met kleinere organisaties in belang van kwetsbare klanten
  • Financiële implicaties: Familiehulp dringt bij o

Ondanks de coronacrisis gaat Familiehulp door met haar activiteiten in de gezinszorg en aanvullende thuiszorg én in de dienstencheques. “Veel mensen hebben ook nu huishoudelijke hulp en hygiënische ondersteuning nodig.”

De noodzaak van poetsen en hygiëne

Onze dagverzorgingshuizen NOAH zijn gesloten van 14 maart tot en met 19 april 2020. De Vlaamse Regering heeft dit beslist om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Momenteel is fase 2b van het Corona-noodplan van kracht en vaardigt de overheid bijkomende richtlijnen uit om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Familiehulp volgt dit alles nauwgezet op.

We benadrukken dat het strikt toepassen van een goede hand-, hoest- en nieshygiëne dé belangrijkste preventiemaatregel is. Onze medewerkers zijn extra alert voor onze klanten en voor zichzelf. Wie ziek is, neemt contact op met de dokter.

Het Coronavirus blijft beroeren. Familiehulp volgt de ontwikkelingen op in nauw overleg met haar interne preventiedienst, haar externe preventiedienst IDEWE en met het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Onze klanten kunnen blijven rekenen op onze kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning.

Familiehulp en Woonzorggroep GVO slaan de handen in elkaar om thuiswonende ouderen in West-Vlaanderen een zorgaanbod op maat te bieden. “Elke klant die bij GVO of Familiehulp aanklopt, kan voortaan een beroep doen op de zorgoplossingen van onze beide organisaties. Zo krijgt hij snel gerichte zorg die het best bij zijn behoeften past.”

Eén integraal zorgtraject als antwoord op vele diverse zorgvragen

De Dag van de Zorg, die op 15 maart 2020 zou plaatsvinden, wordt uitgesteld omwille van het Coronavirus.

Ouderen en zieken zijn extra kwetsbaar. De deuren van zorginstellingen openzetten voor het grote publiek zou dan ook niet verstandig zijn. Familiehulp heeft uiteraard alle begrip voor deze beslissing. De voorziene tournee van onze Care-a-van wordt dan ook uitgesteld.