Nieuws

Nieuws

De komende dagen worden temperaturen voorspeld die ver boven de 30 graden uitstijgen en zelfs richting 40 graden Celsius kunnen klimmen. Fysieke inspanningen worden dan ook terecht afgeraden. We roepen onze klanten op om het hoofd koel te houden en nodige maatregelen te treffen. Daarnaast vragen we hen ook om onze medewerkers de nodige tijd en ruimte te gunnen om voldoende te drinken en uit te rusten. 

Familiehulp biedt als eerste thuiszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel het leefstijlmonitoring systeem van Jane aan – met 24/7 inzichten en slimme alarmen. Zo wil Familiehulp tegemoetkomen aan de stijgende vraag van senioren en hun mantelzorgers om langer, veiliger én gerust thuis te blijven wonen. Voor Jane is dit partnerschap een belangrijke stap in zijn ambitie om een actieve rol op te nemen binnen het thuiszorglandschap in België.

Familiehulp heeft de overname afgerond van U’nIK, een vzw die zich toelegt op huishoudelijke ondersteuning in Midden-Limburg en het Maasland. “Deze overname is een win-win situatie voor alle betrokken partijen”, zegt Dirk Van Laethem, operationeel directeur bij Familiehulp.

Familiehulp stelt tijdens de maand juli een twintigtal foto’s tentoon in haar hoofdzetel te Brussel. Op die manier wil de thuiszorgorganisatie haar medewerkers (letterlijk) in de kijker zetten en hen bedanken voor hun dagelijkse inspanningen. "Deze authentieke, warme en herkenbare beelden geven perfect weer wie wij zijn en wat we doen", aldus algemeen directeur Ann Demeulemeester. 

  • Familiehulp start campagne #WijZijnFamiliehulp
  • Thuiszorgorganisatie zoekt 750 nieuwe collega’s
  • Organisatie van jobdates, intense sociale mediacampagne en fototentoonstelling

Familiehulp start vandaag haar campagne #WijZijnFamiliehulp. Bedoeling is om de vele honderden vacatures ingevuld te krijgen.

Zeker in deze tijden is het belangrijk dat we ons blijven verbinden en solidair zijn met de meer kwetsbaren. Dat schrijft onze algemeen directeur Ann Demeulemeester naar aanleiding van Rerum Novarum.

Vanuit onze visie op Buurtzorg werkt Familiehulp actief mee aan enkele recent gestarte buurtprojecten in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast werkt Familiehulp ook mee aan andere buurtinitiatieven en hebben we zelf enkele projecten opgestart. Een voorbeeld hiervan vormt onze Buurthuiskamer in Herentals.

Zorgzame buurten

In september 2015 werden door alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties ‘de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030’ opgesteld. Het project ‘Duurzaam? Doen!’ van Familiehulp past volledig binnen deze ontwikkelingsdoelen, onder andere door aandacht te schenken aan belangrijke zaken als gezondheid en welzijn, duurzame energie en innovatie.

11 verzorgenden en huishoudhulpen van Familiehulp vervullen momenteel binnen onze organisatie een rol als innovatieversneller. Concreet bedenken zij creatieve ideeën die Familiehulp kan omzetten in projecten. Ze krijgen ook tips en tricks waarmee ze hun collega’s kunnen coachen om zelf te gaan vernieuwen.

Wat is het idee achter het project van de innovatieversnellers?

Zeker na de coronacrisis is het belangrijk om mensen opnieuw met elkaar te verbinden. Want het mentale welzijn van haar medewerkers vormt voor Familiehulp een prioriteit. Directeur medewerkersbeleid Kristel Vandenbossche legt uit welke mogelijkheden er zijn.

Hoe belangrijk is mentaal welzijn voor Familiehulp?