Nieuws

Nieuws

De BelRAI Screener is een nieuw digitaal inschalingsinstrument voor zorgbehoevendheid. Dit instrument kan, net zoals de BEL, input geven aan een persoonlijk zorgverleningsplan. Aan deze nieuwe schaal is ook het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden (de vroegere zorgverzekering) gekoppeld. Vanaf 2021 moet het bestaande instrumenten vervangen. De voorbije jaren werd het instrument uitvoerig getest door woonzorgactoren in Dendermonde en recent ook in het Waasland.

De strijkmarathon van Familiehulp heeft liefst 12.031 euro opgeleverd! Dit bedrag zal onze organisatie schenken aan 'National Domestic Workers Movement' van zuster Jeanne De Vos, een organisatie die strijdt voor betere arbeids- en levensomstandigheden van huishoudpersoneel in India. Familiehulp wenst de initiatiefnemers en alle deelnemende collega’s van harte proficiat!

Vandaag lopen liefst 150 collega's van regio Genk mee met de Warmathon van De Warmste Week van Studio Brussel! De opbrengst schenken zij aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Zondag zetten 90 collega's uit regio Brugge hun beste beentje voor in de Warmathon van Brugge. Ook in Gent en Brussel binden enkele tientallen medewerkers de komende dagen de loopschoenen aan. Elke loper is daarbij uitgerust met een duurzaam Familiehulp-sporttruitje.

Na 6 jaar blijven we nieuwe hoofdstukken schrijven aan het succesverhaal van onze NOAH's! Vandaag gaan de nagelnieuwe deuren van NOAH Stabroek en NOAH Lubbeek voor de eerste keer open. In NOAH Oudenburg gebeurde dit reeds eerder deze maand. Met onze drie nieuwe vestigingen staat de teller op 39 kleinschalige dagverzorgingshuizen in Vlaanderen en Brussel.

Matchen en rematchen met een verrassende invulling... Familiehulp is creatief in talent, concludeert Wiskeys, het online platform rond HRM, leiderschap en arbeidsmarkt. Onze directeur medewerkersbeleid Bart Vandamme licht in een boeiend interview toe hoe wij er jaarlijks in slagen om meer dan 1.500 nieuwe medewerkers aan te werven én eigen medewerkers aan boord te houden, in een arbeidsmarkt waar de gezochte profielen schaars zijn.

Afgelopen zaterdag hebben wij een nieuw antennepunt in Diksmuide geopend. Dit kleine kantoor ondersteunt het nieuwe subregioteam Westhoek, dat op haar beurt de zorg, ondersteuning, huishoudelijke hulp en kraamzorg coördineert voor de gemeentes Alveringem, De Panne, Diksmuide, Houthulst, Koksijde, Lo-Reninge, Nieuwpoort, Oostduinkerke en Veurne.

Nachtzorg Kempen mag 10 kaarsjes uitblazen. Dat was reden voor een klein feestje  in Zaal Foyer van het ontmoetingscentrum Kasterlee. Nachtzorg Kempen is een samenwerking van 20 partners, waaronder Familiehulp. 34 verzorgenden en 16 vrijwilligers staan ’s nachts voor hun cliënten paraat. Dat zijn vooral mensen met een zware zorgbehoefte, mensen in een palliatieve zorgsituatie en mantelzorgers.

Familiehulp organiseert naar aanleiding van de Warmste Week een strijkmarathon. In heel Vlaanderen zullen onze medewerkers 24 uur lang (van vrijdag 7 december om 12u tot zaterdag 8 december om 12u) strijken voor het goede doel. Kan je wat hulp gebruiken bij het strijken en wil je ons graag steunen? Stuur snel een mailtje! Je betaalt 5 euro per half uur strijken.

VGC-collegelid en Brussels staatssecretaris Bianca Debaets, onze algemeen directeur Ann Demeulemeester en onze manager kinderopvang Lieve Heurckmans hebben het eerste kinderdagverblijf van Familiehulp in Brussel officieel geopend. Met de komst van De Speelboom komen er 30 kindplaatsen bij in Sint-Joost-ten-Node. We zijn erg trots op deze gezamenlijke realisatie en wensen onze medewerkers, ouders en kinderen alle succes toe!

Wij werden bekroond als ESF-ambassadeur 2018 Werkbaar Werk. Ons Project 2020! - versterken en vernieuwen viel in de prijzen. Wat zijn we fier op al onze medewerkers die dit project ZIJN. Bedankt voor jullie harde werk! We zullen deze ambassadeurstitel samen met fierheid dragen.