Nieuws

Nieuws

Op dinsdag 22 november 2022 organiseerde Familiehulp in het Vlaamse Parlement (zaal De Schelp) ‘Goed werken in de zorg’. Tijdens deze debatnamiddag rond innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) werd ook het gelijknamige boek voorgesteld.

Familiehulp vzw heeft de overname afgerond van de activiteiten dienstencheques van het OCMW Zedelgem. “Het OCMW-bestuur van Zedelgem heeft de voorbije periode alles in het werk gesteld om de werking dienstencheques van haar gemeente veilig te stellen. De inschatting was dat zowel de kwaliteit van dienstverlening als de jobzekerheid van haar werknemers het beste kon gegarandeerd worden door de ondersteuning van een sterke, betrouwbare partner zoals Familiehulp”, aldus Dirk Van Laethem, operationeel directeur bij Familiehulp.

In Gazet van Antwerpen verscheen een uitgebreid interview met Ann en Elke, twee kindbegeleiders van ons kinderdagverblijf De Speelboom in Turnhout. Het gesprek vond plaats in het kader van het event Wall of Stars in Turnhout, waarbij het Turnhoutse stadsbestuur alle kindbegeleiders hulde brengt. Het volledige interview kunnen jullie hier nalezen.

Hoe gaat het met jullie?

Vlaams Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns heeft vanochtend het Familiehulp-opleidingscentrum in Vilvoorde bezocht. Sinds dit jaar organiseert Familiehulp in samenwerking met de VDAB in Vilvoorde en Aalst een opleiding tot verzorgende/zorgkundige die specifiek gericht is op mensen met een lager taalniveau. “Samen met partners zoals de VDAB nemen wij het heft in handen om het personeelstekort in de zorgsector het hoofd te bieden”, zo stelt algemeen directeur Ann Demeulemeester van Familiehulp.

Familiehulp nam onlangs deel aan het jaarlijkse evenement van EMPOWERCARE, een Europees project dat ouderen volledig wil betrekken bij beslissingen over hun eigen gezondheid en welzijn. De focus van het evenement lag dit jaar op de technologieblauwdruk.

Het aantal mensen met dementie in Vlaanderen blijft stijgen. Als thuiszorgorganisatie wil Familiehulp blijven tegemoet komen aan de toenemende zorgvragen van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Niet alleen vandaag op de Werelddag Dementie, maar elke dag van het jaar. Dit gebeurt onder andere via opleidingen, referentiewerking en initiatieven voor mensen met jongdementie.

Mensen die interesse hebben om in de zorgsector aan het werk te gaan, kunnen voortaan ook in Aalst, Vilvoorde en Veurne de opleiding ‘verzorgende – zorgkundige’ volgen. Familiehulp opent daar nieuwe opleidingscentra. De eerste opleidingen gaan deze maand van start.

De komende dagen worden temperaturen voorspeld die ver boven de 30 graden uitstijgen en zelfs richting 40 graden Celsius kunnen klimmen. Fysieke inspanningen worden dan ook terecht afgeraden. We roepen onze klanten op om het hoofd koel te houden en nodige maatregelen te treffen. Daarnaast vragen we hen ook om onze medewerkers de nodige tijd en ruimte te gunnen om voldoende te drinken en uit te rusten. 

Familiehulp biedt als eerste thuiszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel het leefstijlmonitoring systeem van Jane aan – met 24/7 inzichten en slimme alarmen. Zo wil Familiehulp tegemoetkomen aan de stijgende vraag van senioren en hun mantelzorgers om langer, veiliger én gerust thuis te blijven wonen. Voor Jane is dit partnerschap een belangrijke stap in zijn ambitie om een actieve rol op te nemen binnen het thuiszorglandschap in België.

Familiehulp heeft de overname afgerond van U’nIK, een vzw die zich toelegt op huishoudelijke ondersteuning in Midden-Limburg en het Maasland. “Deze overname is een win-win situatie voor alle betrokken partijen”, zegt Dirk Van Laethem, operationeel directeur bij Familiehulp.