Nieuws

Nieuws

Deze week is het feest in onze NOAH's van Grembergen, Sint-Niklaas, Geel, Laakdal, Werchter en Lommel. Want vijf jaar geleden gingen de deuren van onze kleinschalige dagverzorgingshuizen voor de eerste keer open. Het was de start van een succesvol concept van kleinschalige dagverzorging, waarbij oudere mensen met een zorgbehoefte via leuke activiteiten samen een gezellige dag kunnen doorbrengen.

Familiehulp heeft een antennepunt geopend in Wolvertem. Dit kleine kantoor ondersteunt het nieuwe subregioteam Noord-Brabant, dat op haar beurt de zorg, ondersteuning, huishoudelijke hulp en kraamzorg coördineert voor de gemeentes Londerzeel, Meise, Wemmel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Zemst, Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Kraainem en Wezenbeek-Oppem.

Op woensdag 18 oktober was het Dag van de Verzorgende, waarop het beroep van verzorgende en zorgkundige in de kijker staat. Familiehulp zet op deze dag traditioneel àl haar medewerkers in de bloemetjes! Zo vonden onze collega's de voorbije dagen een fijne attentie (sleutelhanger met ledlampje) in hun brievenbus, met een bijhorend kaartje: "Omdat jij voor zoveel mensen een lichtpunt bent, sta jij vandaag in de schijnwerper. We bedanken je graag voor je inzet en gedrevenheid voor onze cliënten, klanten en organisatie. Fijn dat jij er voor hen en voor ons bent!"

Feest in Vleteren afgelopen weekend, want Familiehulp opende een nieuwe vestiging van NOAH. Meteen het 33e dagverzorgingshuis dat we in Vlaanderen en Brussel opstarten. Na de officiële opening op vrijdag en een opendeurdag op zaterdag is NOAH Vleteren vanaf vandaag echt operationeel en worden onze cliënten er dagelijks in de watten gelegd.

De komende weken rijden er liefst 135 'Familiehulpbussen' rond in Vlaanderen en Brussel. Met deze campagne gaat onze organisatie actief op zoek naar kandidaten voor de functies van huishoudhulpen en verzorgenden. Zo hebben we momenteel liefst 254 vacatures voor huishoudhulpen (huishoudhulpen zorg en huishoudhulpen dienstencheques) en 25 vacatures voor verzorgenden. Meer informatie vind je terug op onze jobsite.

Feest in ons ondersteuningspunt van Roeselare, waar een groepje collega-verzorgenden met reden blij en trots zijn. Ze hebben met succes de verkorte opleiding tot zorgkundige gevolgd. Hun beloning? Het getuigschrift van zorgkundige, waarmee zij aan de slag kunnen in de zorgsector of in een woonzorgcentrum. Al kunnen zij uiteraard ook gewoon bij Familiehulp blijven werken. We wensen hen van harte proficiat!

Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorger. Tijdens verschillende feestelijke events wordt de belangrijke maatschappelijke rol van deze vrijwillige zorgverleners in de verf gezet. In onze NOAH’s van Berlaar en Herenthout hebben onze verzorgenden cadeautjes gemaakt voor de mantelzorgers. Familiehulp neemt ook deel aan het congres van mantelzorgvereniging Samana. Dat vindt plaats op donderdag 22 juni op het domein van Bokrijk. We zijn er onder andere aanwezig met een uitgebreide infostand.

Vandaag is het Dag van de Schoonmaak, een dag waarop Familiehulp alle huishoudhulpen in de bloemetjes zet en hen bedankt voor hun dagelijkse inzet voor hun cliënten en klanten. Onze collega’s ontvingen een sms en een e-mail, waarin we hen feliciteren en ook verwijzen naar de website van ‘De Dankbaarste Job’. Dit is een initiatief dat jonge mensen wil overtuigen om voor een job als huishoudhulp te kiezen. Familiehulp steunt dit idee door mee actief het beroep van huishoudhulp te promoten.

NOAH Wuustwezel organiseert op zondag 11 juni een opendeurdag. Iedereen is tussen 13 uur en 17 uur van harte welkom voor een hapje en een drankje, een rondleiding en een presentatie over de werking van NOAH. Je vindt NOAH Wuustwezel op het Sint-Jozefsplein 27 te Wuustwezel. Een weekje later, op zondag 18 juni, opent NOAH Essen haar deuren voor het grote publiek. Iedereen kan tussen 13 uur en 17 uur terecht in de polyvalente zaal van Residentie Mastbos aan de Maststraat 2 te Essen.

Gisteren eindigde de Week van de Kraamzorg. We mogen bij Familiehulp terugblikken op een meer dan geslaagde editie, met verschillende succesvolle initiatieven. Zo gaven onze collega’s in West-Vlaanderen in de ziekenhuizen van Roeselare, Menen, Veurne, Izegem en Oostende vier uur gratis kraamzorg aan pas bevallen moeders. Alle gezinnen die kraamzorg krijgen, ontvingen tijdens deze week ook het Familiehulp-slabbetje en een infobrochure. Ons Expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan organiseerde in Brussel workshops rond kraamzorg.