Nieuws

Nieuws

Feest in Vleteren afgelopen weekend, want Familiehulp opende een nieuwe vestiging van NOAH. Meteen het 33e dagverzorgingshuis dat we in Vlaanderen en Brussel opstarten. Na de officiële opening op vrijdag en een opendeurdag op zaterdag is NOAH Vleteren vanaf vandaag echt operationeel en worden onze cliënten er dagelijks in de watten gelegd.

De komende weken rijden er liefst 135 'Familiehulpbussen' rond in Vlaanderen en Brussel. Met deze campagne gaat onze organisatie actief op zoek naar kandidaten voor de functies van huishoudhulpen en verzorgenden. Zo hebben we momenteel liefst 254 vacatures voor huishoudhulpen (huishoudhulpen zorg en huishoudhulpen dienstencheques) en 25 vacatures voor verzorgenden. Meer informatie vind je terug op onze jobsite.

Feest in ons ondersteuningspunt van Roeselare, waar een groepje collega-verzorgenden met reden blij en trots zijn. Ze hebben met succes de verkorte opleiding tot zorgkundige gevolgd. Hun beloning? Het getuigschrift van zorgkundige, waarmee zij aan de slag kunnen in de zorgsector of in een woonzorgcentrum. Al kunnen zij uiteraard ook gewoon bij Familiehulp blijven werken. We wensen hen van harte proficiat!

Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorger. Tijdens verschillende feestelijke events wordt de belangrijke maatschappelijke rol van deze vrijwillige zorgverleners in de verf gezet. In onze NOAH’s van Berlaar en Herenthout hebben onze verzorgenden cadeautjes gemaakt voor de mantelzorgers. Familiehulp neemt ook deel aan het congres van mantelzorgvereniging Samana. Dat vindt plaats op donderdag 22 juni op het domein van Bokrijk. We zijn er onder andere aanwezig met een uitgebreide infostand.

Vandaag is het Dag van de Schoonmaak, een dag waarop Familiehulp alle huishoudhulpen in de bloemetjes zet en hen bedankt voor hun dagelijkse inzet voor hun cliënten en klanten. Onze collega’s ontvingen een sms en een e-mail, waarin we hen feliciteren en ook verwijzen naar de website van ‘De Dankbaarste Job’. Dit is een initiatief dat jonge mensen wil overtuigen om voor een job als huishoudhulp te kiezen. Familiehulp steunt dit idee door mee actief het beroep van huishoudhulp te promoten.

NOAH Wuustwezel organiseert op zondag 11 juni een opendeurdag. Iedereen is tussen 13 uur en 17 uur van harte welkom voor een hapje en een drankje, een rondleiding en een presentatie over de werking van NOAH. Je vindt NOAH Wuustwezel op het Sint-Jozefsplein 27 te Wuustwezel. Een weekje later, op zondag 18 juni, opent NOAH Essen haar deuren voor het grote publiek. Iedereen kan tussen 13 uur en 17 uur terecht in de polyvalente zaal van Residentie Mastbos aan de Maststraat 2 te Essen.

Gisteren eindigde de Week van de Kraamzorg. We mogen bij Familiehulp terugblikken op een meer dan geslaagde editie, met verschillende succesvolle initiatieven. Zo gaven onze collega’s in West-Vlaanderen in de ziekenhuizen van Roeselare, Menen, Veurne, Izegem en Oostende vier uur gratis kraamzorg aan pas bevallen moeders. Alle gezinnen die kraamzorg krijgen, ontvingen tijdens deze week ook het Familiehulp-slabbetje en een infobrochure. Ons Expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan organiseerde in Brussel workshops rond kraamzorg.

Collega Chantal Vanzieleghem is sinds kort zorgcoach voor de inwoners van Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem. Zij kunnen met al hun zorgvragen voortaan bij Chantal terecht, die in haar functie als zorgcoach helpt zoeken naar de geschikte oplossing of een gepast zorgaanbod uitwerkt.

Familiehulp Genk neemt deel aan Erfgoeddag, die plaatsvindt op zondag 23 april 2017 en dit jaar ‘zorg’ als thema heeft. Op de site van Portavida, waar ons regiokantoor van Genk zich bevindt, kunnen bezoekers kennis maken met de geschiedenis van welzijn en zorg, net als met de huidige uitdagingen binnen de zorgsector.

Op zondag 19 maart 2017 vond een nieuwe editie van Dag van de Zorg plaats. Ter gelegenheid hiervan opende Familiehulp de deuren van haar vier nieuwe gebouwen in Kortrijk, Gent, Sint-Niklaas en Peer. Op alle locaties werden de bezoekers getrakteerd op een hapje en een drankje en konden ze na een rondleiding in het gebouw kennis maken met de werking van onze organisatie. De opkomst was groot en de reacties waren unaniem positief. We kijken nu alvast uit naar de editie van volgend jaar.

Dag van de Zorg onder het thema ‘Samen Zorgkrachtig’