Nieuws

Nieuws

Net als vorig jaar organiseren onze collega’s van de vakbondsafvaardiging ACV Voeding en Diensten een strijkmarathon voor het goede doel. Op liefst 13 locaties in Vlaanderen zullen zij in het kader van de Warmste Week 24 uur lang strijken (vanaf vrijdag 13 december om 12 uur tot zaterdag 14 december om 12 uur). De opbrengst van de strijkmarathon gaat naar 'National Domestic Workers Movement' van zuster Jeanne De Vos, een organisatie die strijdt voor betere arbeids- en levensomstandigheden van huishoudpersoneel in India.

Tijdens de maand oktober organiseert Familiehulp verschillende ‘Dialoogtafels’, waarop het bewoners van de opvangcentra voor asielzoekers in Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder met eigen medewerkers en klanten laat kennismaken. Deze ontmoetingen kaderen in het project ‘In de zorg – Uit de zorgen’, dat vluchtelingen wil begeleiden naar een job in de zorgsector. De eerste dialoogtafel vindt plaats op donderdag 10 oktober in het opvangcentrum (Fedasil) van Sint-Truiden.

Familiehulp organiseert in oktober verschillende netwerkevents 'Samen in de zorg'. Onder andere in Ieper brengen we diverse zorgpartners en zorgactoren rond de tafel om het bestaande zorgaanbod in de Westhoek te versterken.

Familiehulp biedt voortaan ook ‘opvang ziek kind’ aan in Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Moorslede, Oostrozebeke, Zonnebeke en Wielsbeke. Eerder was de thuiszorgorganisatie met deze oppasdienst al in 13 andere West-Vlaamse steden en gemeenten aanwezig.

Het project 'In de zorg - Uit de zorgen' van Familiehulp en partners blijft in de prijzen vallen. Onze collega's mochten de Europese COME-IN award ontvangen; een prijs voor organisaties en projecten die streven naar een efficiënte integratie van vluchtelingen en migranten op de arbeidsmarkt. En nog meer leuk nieuws: in november mag Familiehulp het project voorstellen en haar expertise delen op een congres van EURAC research in Italië.

Al 70 jaar kunnen onze klanten vertrouwen op onze zorg en ondersteuning. Samen maken we elke dag de moeite waard. Dat vieren we op donderdag 19 september met ons verjaardagsevent 'We zijn er voor jou' in Brussels 44 Center. Tijdens dit event focussen we met kleppers uit verschillende sectoren op de vraag hoe de zorgsector de klant nog meer centraal kan stellen.

Ons opleidingscentrum in Hasselt heeft als eerste opleidingscentrum in Vlaanderen het vernieuwde brevet zorgkundige afgeleverd. Deze primeur vond plaats op vrijdag 6 september 2019 en was weggelegd voor een groep afgestudeerde zorgkundigen.

De meest recente NOAH van Familiehulp bevindt zich aan onze kust, want vanaf maandag 9 september opent NOAH Koksijde haar deuren. NOAH is een kleinschalig dagverzorgingshuis waar oudere personen met een zorgbehoefte een gezellige dag kunnen doorbrengen.

Onze beste ambassadeurs, dat zijn onze medewerkers! Zo hebben we dit jaar dankzij hun hulp al 170 vacatures kunnen invullen. Dat zijn er 61 meer dan vorig jaar in dezelfde periode!  We zijn erg blij dat onze mensen reclame maken voor Familiehulp bij hun familie, vrienden en kennissen. Mondelinge reclame, flyeren of via de digitale snelweg: alle communicatiemiddelen zijn efficiënt om potentiële nieuwe collega's met ons ruime jobaanbod te laten kennis maken.

De verkiezingen zijn achter de rug. Helaas al een tijdje... Zorg en  welzijn waren geen grote thema's in de campagne. Vraag is nu hoe hard ze doorwegen aan de onderhandelingstafels. Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp, reflecteert op de zorg van morgen: