Nieuws

Nieuws

Samen met vele andere partners werkt Familiehulp mee aan het Protego-project. Dat wil via slimme technologie een beschermende thuisomgeving creëren voor ouderen en mensen met een zorgbehoefte. Concreet werkt Protego via sensoren en de registratie van een aantal medische gegevens.

Protego: data en monitoring

Familiehulp en Dominiek Savio slaan – met steun van de Koning Boudewijnstichting - de handen in elkaar met de opstart van het project NAHdine, dat West-Vlamingen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) wil ondersteunen. Het officiële startschot werd vorige week donderdag gegeven, tijdens een gemeenschappelijke vormings- en inspiratienamiddag voor de medewerkers en een persmoment. “Concreet willen we mensen met een

Fier op ons opleidingscentrum in Antwerpen! Gisterenavond haalden zij in de Vooruit in Gent de shortlist van de Kortom communicatieawards voor de social profit. Samen met 7 andere Antwerpse diensten voor gezinszorg zetten zij de wervingscampagne 't Zal u leren op poten. Doel: de opleiding verzorgende en zorgkundige bekend maken bij een ruim publiek zodat er meer instroom komt. Ze kozen daarbij een ludieke invalshoek én lieten onze cursisten zelf hun boodschap brengen

Ondanks het feit dat verzorgenden, zorgkundigen en huishoudhulpen op de lijst van knelpuntberoepen staan, slaagt Familiehulp er in om veel van deze profielen te overtuigen om bij ons aan de slag te gaan. Ons geheim: het feit dat we zowel voor onze klanten als onze medewerkers zorgen. En dat leidt tot meer engagement en tevredenheid.

Mensen met jongdementie kunnen in Genk voortaan terecht in een ontmoetingshuis om samen met lotgenoten een leuke en zinvolle dag door te brengen. Ook familieleden en mantelzorgers zijn altijd welkom voor tips, advies, vragen en suggesties. Dit ‘Ontmoetingshuis voor personen met jongdementie’ is een initiatief van Familiehulp, ZOG en VZW Menos.

Familiehulp heeft in Anzegem een nieuwe vestiging van NOAH geopend: een kleinschalig dagverzorgingshuis waar oudere personen met een zorgbehoefte een gezellige dag kunnen doorbrengen. NOAH Anzegem kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Familiehulp, WZC Ter Berk en de kloostergemeenschap Sint-Vincentius à Paulo. Het is reeds 42e NOAH-vestiging in Vlaanderen en Brussel.

In oktober 2019 organiseerde Familiehulp verschillende ‘Dialoogtafels’, waarop het bewoners van de opvangcentra voor asielzoekers in Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder met eigen medewerkers en klanten liet kennismaken. Deze ontmoetingen kaderden in het project ‘In de zorg – Uit de zorgen’, dat vluchtelingen wil begeleiden naar een job in de zorgsector.

Familiehulp en Jane slaan de handen in elkaar om slimme technologie bekend te maken en te verspreiden in de ouderenzorg. Dankzij deze technologische innovaties kunnen oudere mensen langer in hun eigen woning blijven wonen.

Jane: slimme patroonherkenning via beweging

Familiehulp heeft de locatie van haar kinderdagverblijf De Speelboom in de wijk Kolmen ingeruild voor een nieuwe stek op de campus Regina Mundi in de Tuinwijk Beringen-Mijn. Daar is ruimte voor 18 kinderen. De tweede locatie van De Speelboom in Beringen - aan de Havenlaan met ook daar ruimte voor 18 kinderen - blijft behouden. Het is de bedoeling om beide kinderdagverblijven tegen eind 2022 in eenzelfde gebouw onder te brengen.

Familiehulp zal de komende drie jaar deelnemen aan het EMPOWERCARE-project, dat onder andere via innovatieve technologieën, kennisoverdracht en een meer persoonsgerichte benadering de problemen van de toenemende vergrijzing wil oplossen. Het project loopt in Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Engeland.