Nieuws

Nieuws

Ook Familiehulp komt op tegen kanker en voor hoop. Onze medewerkers dragen vandaag het gele lintje op hun werkkledij om onze cliënten en klanten met kanker en hun mantelzorgers te steunen. En uiteraard ook alle andere mensen die met de ziekte geconfronteerd worden.

Op 17 oktober viert Familiehulp samen met de rest van Vlaanderen de Dag van de verzorgende. We zetten dan ál onze medewerkers in de bloemetjes. Verzorgenden, huishoudhulpen, oppassers, kindbegeleiders, karweimedewerkers, zorgpartners, coachen, boekhouders, dossierbeheerders, juristen,... en vele anderen: ze zijn allemaal onmisbaar.

Op onze sociale media (Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin) kan ook jij je waardering uitspreken voor onze collega's als je dat leuk vindt.

Vandaag vindt de officiële opening plaats van NOAH Ham, een kleinschalig dagverzorgingshuis waar oudere personen met een zorgbehoefte een gezellige dag kunnen doorbrengen. “We organiseren talrijke leuke activiteiten, zoals samen koken, wandelen, op uitstap gaan, kaarten, spelletjes spelen, knutselen, muziek beluisteren of handwerk”, vertelt Erna Vaesen, regiodirecteur van Familiehulp Peer. “Onze verzorgenden staan ook altijd klaar met kleine persoonsverzorgende taken.

Vandaag lanceerde het Vlaams Instituut Gezond leven in samenwerking met de VVDG de campagne ‘Jouw huis, mijn werkplek’. Daarmee willen ze passief roken op de werkplek bespreekbaar maken. Familiehulp werkt graag mee aan deze campagne, want onze duizenden verzorgenden en huishoudhulpen komen dagelijks thuis bij cliënten die roken.

Collega's die vandaag op de eerste Autovrije Dag van Familiehulp hun wagen aan de kant laten, krijgen deze leuke fietszadelhoes. Perfect om hun (bedrijfs)fiets mee te pimpen. Binnenkort spot je Familiehulp zeker ook bij jou in de buurt! :-)

Familiehulp gaat haar medewerkers aanmoedigen om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken bij hun verplaatsingen. Als extra stimulans stelt onze organisatie bedrijfsfietsen ter beschikking.

Familiehulp heeft nu ook haar eigen sporttruitjes. Want van een team maken wij graag een 'team om te zien'. Werk je bij Familiehulp? Ben je een beginnend of geoefend sporter? Neem je samen met collega’s deel aan een sportevenement (voor het goede doel)? Willen jullie helpen om ons sterk merk in de kijker te zetten? Dan krijg je van ons een sporttruitje cadeau.

We kozen natuurlijk voor ‘cleane kleren’. Onze sporttruitjes zijn gemaakt in goede arbeidsomstandigheden. Dat vinden we erg belangrijk.

Het zorgaanbod van vandaag biedt onvoldoende antwoord op de zorgvragen van morgen. Maar de oplossing ligt voor de hand stelt Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. De thuiszorg en de woonzorgcentra kunnen elkaar vinden in de creatie van een zorgcontinuüm voor ouderen. Zij wil samen met woonzorgcentra op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingsvormen in de buurt.

Het is geen geheim dat de zorgsector voortdurend op zoek is naar talentvolle en geëngageerde medewerkers. De provincie Antwerpen wil daarom zoveel mogelijk studenten en werkzoekenden begeleiden naar een baan in de zorg. Dit gebeurt onder meer via het nieuwe project ‘Stage in de zorg’, dat stageplaatsen zoekt voor leerlingen uit het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige. Bij Familiehulp zijn deze stagiairs alvast hartelijk welkom. “We willen de eerste kennismaking met de job zo aangenaam mogelijk laten verlopen.”

In ons extern jaarverslag blikken we aan de hand van warme verhalen terug op 2017. We laten jullie graag kennismaken met de mensen achter de cijfers. Onze cliënten en klanten, onze medewerkers op de werkvloer, onze medewerkers in de omkaderende en ondersteunende diensten, de (zorg)actoren waar we mee samenwerken: 4 belangrijke pijlers waarop Familiehulp is gebouwd. De een kan niet zonder de ander. Ontdek het zelf via https://familiehulp.be/jaarverslag

.