Zorg met PAB of PVB

Zorg met PAB of PVB

Familiehulp beschikt over een reeks diensten voor mensen met een handicap met een PVB (persoonsvolgend budget) of een PAB (persoonlijk assistentiebudget). Deze mensen en hun mantelzorgers kunnen genieten van zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp door een verzorgende, een huishoudhulp (al dan niet met dienstencheques) en/of een oppasser.

afb_zorgmetPAB

Welke zorg kan je krijgen met PAB of PVB?

Je kan met je PAB of PVB terecht bij alle diensten van Familiehulp.

Een verzorgende van Familiehulp verricht verzorgende en huishoudelijke taken, zoals het dagelijks/wekelijks toilet, lichaamsverzorging, het bereiden van maaltijden, wassen en strijken, het onderhoud van de woning,… Onze verzorgenden zijn nauw bij hun cliënten betrokken en bieden ook de nodige psychosociale ondersteuning.

Een huishoudhulp van Familiehulp staat in voor het onderhoud van de woning (poetsen), maar kan ook andere huishoudelijke taken opnemen (wassen en strijken, afwassen, verstelwerk,…).

Mensen die nood hebben aan gezelschap kunnen altijd een beroep doen op onze oppassers. Zij bieden een luisterend oor, een leuke babbel en staan klaar om samen een koffie te drinken, een spelletje te spelen of een wandeling te maken.

Naast ons aanbod gezinszorg, poetsdienst (aanvullende thuiszorg of met dienstencheques) en oppas kunnen personen met een handicap met een PVB of PAB ook terecht bij Familiehulp voor nachtzorg, karweidienst, kleinschalige dagverzorging (NOAH), opvang ziek kind en kinderopvang (De Speelboom).  

Wat kost Zorg met PAB of PVB?

Heb je een PVB? Dan betaal je de normale tarieven van de diensten. Met PAB betaal je een vast tarief.