Kinderdagverblijven De Speelboom verruimen opvangmogelijkheden

Kinderdagverblijven De Speelboom verruimen opvangmogelijkheden

De Speelboom past alle veiligheidsmaatregelen strikt toe

Vanaf vandaag kunnen ouders die buitenshuis gaan werken hun kinderen weer naar De Speelboom brengen. De volgende weken zal de opvang verder stapsgewijs uitgebreid worden.

Tot op heden waren onze kinderdagverblijven geopend voor kinderen wiens ouders in cruciale sectoren werken (zorg, voedingsindustrie,…) en voor kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen of in een moeilijke thuissituatie. “Door de versoepeling van de coronamaatregelen komen daar nu de kinderen bij van wie één of beide ouders buitenshuis gaan werken”, vertelt Hilde Vanderbeke, manager kinderdagverblijven bij Familiehulp. “Ouders die beiden nog van thuis werken, kunnen vanaf 18 mei opnieuw bij De Speelboom terecht.”

De Speelboom verruimt op die manier stapsgewijze de bestaande opvangmogelijkheden. “Het is een bewuste keuze om de veiligheidsrisico’s en de druk op onze kinderen en medewerkers beperkt te houden”, aldus Hilde Vanderbeke. “In de beleving van de kleinste kinderen is het heel lang geleden sinds ze nog eens in De Speelboom zijn geweest. Voor velen onder hen wordt het wennen aan de hernieuwde omgeving. Daarnaast moeten onze medewerkers rekening houden met de extra geldende veiligheidsmaatregelen, zoals extra mond- en neusbedekking en afstand houden van de ouders. Zeker tijdens die eerste dagen zal dit extra aandacht vergen. Iedereen heeft wat tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.”

Ouders die hun kinderen voorlopig vrijwillig of verplicht thuishouden, moeten tijdens de duur van de coronamaatregelen niet betalen voor de afwezigheidsdagen. “Die ouders verliezen ook geen respijtdagen”, vertelt Hilde Vanderbeke. “Daarnaast vragen we de ouders ook om tijdens deze periode de leefruimtes van onze kinderdagverblijven niet te betreden.”

Wens je graag meer informatie over de kinderopvang van Familiehulp? Je vindt een uitgebreid overzicht op onze website.