Deelname jaarlijks evenement Empower Care

Deelname jaarlijks evenement Empower Care

EMPOWERCARE Familiehulp

Familiehulp nam onlangs deel aan het jaarlijkse evenement van EMPOWERCARE, een Europees project dat ouderen volledig wil betrekken bij beslissingen over hun eigen gezondheid en welzijn. De focus van het evenement lag dit jaar op de technologieblauwdruk.

Op het evenement - dat plaatsvond op 14 september 2022 - werden verschillende realisaties van het project voorgesteld. Een belangrijke creatie is de Technology Blueprint Tool, ontworpen door partners VITO en University of Brighton. Deze tool zal gezondheids- en zorgmedewerkers helpen om digitale zorgoplossingen - die hun diensten kunnen ondersteunen - te identificeren en te evalueren. 

 

Een overzicht van de EMPOWERCARE-strategie werd gepresenteerd door Theo Fotis van de University of Brighton. Daarna volgde een presentatie over A citizen-driven ecosystem for personal health data, gegeven door Jef Hooyberghs van VITO en de Universiteit Hasselt. Een overzicht van de 8 Caring Technology Principles werd gepresenteerd door Tinne Vandesande van de Koning Boudewijnstichting. De focus van het evenement - de Technologieblauwdruk - werd voorgesteld door Erik Laes van VITO.

Tijdens het evenement vonden ook drie workshops plaats. Daar werd de technologieblauwdruk getoond en kregen deelnemers de kans om deze te evalueren en te beoordelen.

Wat is EMPOWERCARE?

Het EMPOWERCARE-project wil de huidige lacunes in de zorg aanpakken voor oudere mensen (65-plussers of 50-plussers met minstens één chronische gezondheidstoestand). Het wil mensen in staat stellen om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun zorg, en dit met behulp van innovatieve technologie en lokale diensten. 

EMPOWERCARE wordt gefinancierd door de Europese Unie. Zo kreeg het project in 2020 meer dan 4 miljoen euro Europese financiering voor regionale ontwikkeling (toegekend via het Interreg VA 2Seas-programma). Meer informatie vind je op deze webpagina.