Dag van de Zorg: ook bij Familiehulp een groot succes

Dag van de Zorg: ook bij Familiehulp een groot succes

Dag van de Zorg: ook bij Familiehulp een groot succes

Op zondag 19 maart 2017 vond een nieuwe editie van Dag van de Zorg plaats. Ter gelegenheid hiervan opende Familiehulp de deuren van haar vier nieuwe gebouwen in Kortrijk, Gent, Sint-Niklaas en Peer. Op alle locaties werden de bezoekers getrakteerd op een hapje en een drankje en konden ze na een rondleiding in het gebouw kennis maken met de werking van onze organisatie. De opkomst was groot en de reacties waren unaniem positief. We kijken nu alvast uit naar de editie van volgend jaar.

Dag van de Zorg onder het thema ‘Samen Zorgkrachtig’

Dag van de Zorg is een jaarlijks initiatief, waarop talrijke zorgorganisaties hun deuren openen voor het grote publiek. Zo wil Dag van de Zorg aandacht vragen voor de dagelijkse inzet, de motivatie en het talent van duizenden mensen die in de zorgsector actief zijn.

In de aanloop naar Dag van de Zorg vond op dinsdag 14 maart het Dag van de Zorgcongres plaats. Onder het thema ‘Samen Zorgkrachtig’ werd er verzamelen geblazen in het KBC-auditorium aan de Brusselse Havenlaan. Acteur Joris Hessels, bekend van het tv-programma Radio Gaga, praatte het geheel op eigen wijze aan elkaar. Naast een gesprek met Vlaams minister Jo Vandeurzen werden de deelnemers onder meer vergast op voordrachten van Frans Colruyt en Paul Ongenaert over sociaal ondernemen. Hun betoog dat de zorg opnieuw de band met de samenleving sterker moet aanhalen, vormde een mooie bevestiging van de nieuwe visie van Familiehulp (“we zijn er voor jou!”). Dat goed gevoel werd alleen maar sterker, toen we even later als laureaat van het Zorgverhaal van het jaar werden verkozen.

Na de lunchpauze presenteerde Active-Cues zijn Tovertafel, de interactieve tool die lichtsignalen uitzendt waardoor mensen met dementie geprikkeld worden om te bewegen. Een fantastische uitvinding, die Familiehulp al gebruikt in haar NOAH’s in Vlaams-Brabant. Jeroen Tas van Philips sneed het hoofdstuk over technologie in de zorg nog even dieper aan, terwijl atleet en Europees kampioen Thomas Van der Plaetsen de dag afrondde met een moedige getuigenis over zijn strijd tegen kanker.

Meer informatie over de Dag van de Zorg en het Zorgcongres vind je op www.dagvandezorg.be