We zijn er ook 's avonds voor jou

We zijn er ook 's avonds voor jou

Vier keer per week krijgt Paula ’s avonds het gezelschap van verzorgende Vicky. Mede dankzij die zorg en ondersteuning kan Paula voorlopig thuis blijven wonen.

“Zes jaar geleden ben ik weduwe geworden”, start Paula haar verhaal. “Kort nadien begon ik te sukkelen met mijn benen en mijn gewrichten, wat leidde tot artrose en een verminderde mobiliteit. Sinds enkele jaren doe ik daarom een beroep op Familiehulp. Eerst kreeg ik alleen overdag zorg en ondersteuning, maar sinds anderhalf jaar ook ’s avonds. En dat elke dag.”

“Vicky geeft me elke avond een massage met Voltaren, als behandeling tegen de pijn in mijn gewrichten. Daarna helpt ze omkleden en met de avondmedicatie, waaronder het toedienen van oogdruppels. Vervolgens legt ze me in bed, maar zorgt ze dat ik van daaruit nog wat televisie kan kijken en nadien het licht kan uitdoen.”

“Vicky is een schat, ik zie haar echt graag. Ik geniet van haar gezelschap, de babbels en de steun. Oud worden is niet gemakkelijk, maar dankzij haar hulp kan ik voorlopig wel in mijn eigen huis blijven wonen. Daar ben ik Familiehulp erg dankbaar voor.”

Verzorgende Vicky: “Nadruk op verzorgende aspecten”

“Toen avondzorg twee jaar geleden in regio Sint-Niklaas werd opgestart, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik ben sowieso een avondmens, ik functioneer dan veel beter dan tijdens de ochtend (lacht). Ook bij mijn vorige werkgevers, Wit-Gele Kruis en een woonzorgcentrum, koos ik altijd voor de avonddienst. Wat ik ook leuk vind aan avondzorg: er is meer ruimte voor de verzorgende aspecten, terwijl bij dagzorg de huishoudelijke vaak een grotere rol spelen.”