"Sociaal contact maakt het verschil"

"Sociaal contact maakt het verschil"

Ondanks haar beperkte mobiliteit voelt Sarah zich gelukkig. Mede dankzij de hulp van verzorgende Cindy kan ze zelfstandig op een mooi appartement wonen.  

Een keer per week trekken Sarah en haar verzorgende Cindy enkele uren met elkaar op. “Dan doen we boodschappen en koken we samen. Vooral ovengerechten of grote porties waarmee ik de diepvries kan vullen voor de rest van de week. Daarna trekken we erop uit voor een wandeling. Zelf stappen gaat moeilijk, maar ik gebruik mijn rollator. Eigenlijk zou ik vaker moeten wandelen, maar het komt er te weinig van. Op mijn eentje zie ik dat niet meteen zitten.”

Haar handicap houdt Sarah alleszins niet tegen om van het leven te genieten. “Mijn beperkte mobiliteit zorgt ervoor dat ik niet zelfstandig kan stappen, maar ik kan toch redelijk goed mijn plan trekken. Ik doe vrijwilligerswerk en probeer regelmatig onder de mensen te komen. Sociale contacten vind ik heel belangrijk.”

Voor Sarah was het mentaal een grote overwinning toen ze vier jaar geleden haar eigen plekje kon kiezen. “Ik woon op een aangepast appartement in Gent. Ik krijg daarbij hulp van Focus Wonen, een organisatie die zich inzet voor mensen met een handicap. En uiteraard is er Familiehulp. Ik ben iedereen dankbaar, want dankzij hun hulp kan ik zelfstandig wonen en dat maakt me gelukkig.”

Verzorgende Cindy: “Sarah staat positief in het leven”

“Ondanks haar beperkte mobiliteit is Sarah heel zelfstandig. Ze staat positief in het leven en maakt het beste van haar situatie. Ik vind het fijn om samen met haar op pad te gaan. Boodschappen doen, koken, en wandelen doen we het vaakst. En soms maak ik het bed eens op of doe ik de was.”