Ontdek de podcasts van Familiehulp

Ontdek de podcasts van Familiehulp

Sinds 2022 is Familiehulp gestart met het maken van podcasts. Partner zorgbeleid Kathleen Frits heeft haar journalistieke talenten volop ingezet om jullie te trakteren op verhalen van én over Familiehulp en haar klanten. Op deze webpagina vind je alle podcasts terug.

Van de Dorpstraat naar de Kerkstraat

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: het verlies van iemand dierbaar… Het bijhorende rouwproces is vaak complex en uit zich in heel wat verschillende emoties zoals verdriet, kwaadheid, schuld, angst, … Erover praten is één van de zaken die helpen om ermee om te gaan.

Dat doen we in deze podcast, met niemand minder dan klinisch psycholoog en rouwdeskundige Manu Keirse en Maud Vanwalleghem, mama van Hector. Hector had een stofwisselingsziekte en vocht een maand lang heel hard voor zijn leven. Toch kon de medische wereld hem geen kwalitatief leven bieden…

Van de Dorpstraat naar de Kerkstraat

Hoe meer zielen hoe meer vreugde

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het er aan toegaat in onze gezellige kleinschalige dagverzorgingshuizen NOAH? FH-reporter Kathleen Frits trok naar NOAH Sint-Niklaas en maakte samen met klant Simonne een sfeervolle podcast. We wensen jullie veel luistergenot!

Hoe meer zielen hoe meer vreugde

De treinen rijden buiten

In onze tweede podcast "De treinen rijden buiten" gaat collega Kathleen Frits langs bij Georges, een fiere man van 91 jaar die al meer dan 60 jaar de liefdevolle partner is van Godelieve. Hij is tevens peter van Saartje, referentieverzorgende dementie bij Familiehulp. Georges heeft zelf dementie, een zieke die vandaag meer dan 190.000 mensen in België treft. Ontdek mee het verhaal van George, Godelieve en Saartje​. We wensen je alvast veel luistergenot!

De treinen rijden buiten

Als deuren opengaan

Toen huishoudhulp Marina Moens vorig jaar op pensioen ging, besloot ze een boekje te schrijven: 'Als deuren opengaan'. Hierin vertelt ze over haar ervaringen als huishoudhulp, haar contacten met de klanten, de emoties en gevoelens,... kortom: haar leven bij Familiehulp. Ontdek deze boeiende verhalen mee in onze eerste podcast "Als deuren opengaan"

Als deuren opengaan