Vrijwilliger in de kijker: Nelly Meulemans

Vrijwilliger in de kijker: Nelly Meulemans

Nelly Meulemans

Tijdens deze Week van de Vrijwilliger brengt Familiehulp graag hulde aan alle vrijwilligers waar we met veel plezier een beroep op mogen doen. Een van hen is Nelly (72 jaar), die al drie jaar paraat staat in ons dagverzorgingshuis NOAH Werchter.

“Ik heb NOAH leren kennen via mijn buurvrouw Kathleen. Zij werkt als NOAH-coördinator bij Familiehulp en vertelde me over jullie concept van dagverzorging. Het samenzijn, de toffe activiteiten, de uitstapjes naar Scherpenheuvel,… het leek me leuk om daar aan te kunnen meehelpen. Toen Kathleen zei dat ze op zoek was naar vrijwilligers voor NOAH heb ik snel toegezegd. Na de eerste keer was ik meteen verkocht.”

“Sinds drie jaar ga ik elke dinsdag naar NOAH Werchter. Ik help bij het koken, dek mee de tafel en ruim af, speel gezelschapsspelletjes en help de klanten om naar het toilet te gaan of zich te verplaatsen. Maar vooral bied ik gezelschap. We praten veel: over het leven, onze familie, onze hobby’s,…”

“Je krijgt zoveel dankbaarheid terug. En met sommige mensen smeed je na een tijdje een hechte band. Zo is er Julia. Ze is 93 jaar maar nog helder van geest. Elke keer als we elkaar zien, is het feest. Veel NOAH-klanten zijn op zoek naar sociaal contact. Maar ik geef toe dat ik als vrijwilliger ook geniet van het samenzijn. Het komt van twee kanten.”

“Vrijwilligerswerk zal in mijn genen zitten, vermoed ik. Want naast NOAH was ik jarenlang actief binnen Ferm, het vroegere KVLV. Op maandag vind je me ook terug in een woonzorgcentrum in Wilsele, waar ik meewerk aan verschillende acties tegen armoede. En ik verricht ook nog vrijwilligerswerk voor Gambia. Als vrijwilliger vind ik het belangrijk om respect te krijgen voor wat je doet. Al is het uiteraard ook leuk voor mezelf: je blijft bezig en leert altijd nieuwe mensen kennen.”