Vijf jaar NOAH: dat verdient een feestje!

Vijf jaar NOAH: dat verdient een feestje!

Feest in NOAH Grembergen voor het vijfjarig bestaan

Deze week is het feest in onze NOAH's van Grembergen, Sint-Niklaas, Geel, Laakdal, Werchter en Lommel. Want vijf jaar geleden gingen de deuren van onze kleinschalige dagverzorgingshuizen voor de eerste keer open. Het was de start van een succesvol concept van kleinschalige dagverzorging, waarbij oudere mensen met een zorgbehoefte via leuke activiteiten samen een gezellige dag kunnen doorbrengen. En dat vieren we met workshops, optredens, dansnamiddagen en de bijhorende hapjes en drankjes.

NOAH: een uniek concept van zorg op maat

Vijf jaar geleden startte Familiehulp met tien kleinschalige dagverzorgingshuizen (NOAH). Ondertussen staat de teller op 33 vestigingen, gespreid over heel Vlaanderen en Brussel. In elke NOAH kunnen oudere mensen met een zorgbehoefte via leuke activiteiten (koken, wandelen, op uitstap gaan, kaarten, muziek beluisteren, handwerk,…) samen een gezellige dag doorbrengen. Verzorgenden van Familiehulp staan klaar met kleine persoonsverzorgende taken (douche/bad, haarverzorging, nagelverzorging, massage,…).

“Op die manier wil NOAH een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt”, vertelt Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. "Het succes van NOAH bewijst de toenemende nood aan dagverzorging, maar illustreert ook de groeiende eenzaamheid bij veel senioren. “Voor veel mensen betekent het verblijf in onze NOAH vaak het enige sociale contact dat ze die dag ervaren. NOAH is daarom meer dan alleen dagverzorging. We willen een dam opwerpen tegen vereenzaming en mensen een warm thuisgevoel bieden, een gezellige omgeving waarin zij opnieuw vriendschappen kunnen opbouwen. Niet voor niks staat NOAH voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid. Bovendien geven we mantelzorgers op die manier even wat tijd en ruimte voor zichzelf. Dit unieke concept van kleinschalige dagverzorging sluit perfect aan bij onze visie over zorg op maat.”

Feestweek

Vanaf maandag 13 november tot en met vrijdag 17 november vinden er in verschillende NOAH’s feestelijkheden plaats om het vijfjarig bestaan te vieren. In Grembergen en Sint-Niklaas wordt er zelfs vijf dagen lang gevierd, met culinaire workshops, muzikale optredens en een dansnamiddag. In Werchter staan optredens van Nonkel Jef, PM Sound en Vlaamse kermis op het programma, terwijl in Geel en Laakdal een Breugelbuffet wordt gecombineerd met een zangnamiddag. In Lommel organiseert men een heus feestmaal en een muzieknamiddag. Hou zeker onze website in het oog, want foto's van deze feestelijkheden mogen jullie in de loop van deze week hier verwachten!