Opleidingscentrum Hasselt levert als eerste vernieuwd brevet zorgkundige af

Opleidingscentrum Hasselt levert als eerste vernieuwd brevet zorgkundige af

Deze zorgkundigen ontvingen als eerste het vernieuwde brevet

Ons opleidingscentrum in Hasselt heeft als eerste opleidingscentrum in Vlaanderen het vernieuwde brevet zorgkundige afgeleverd. Deze primeur vond plaats op vrijdag 6 september 2019 en was weggelegd voor een groep afgestudeerde zorgkundigen.

Het vernieuwde bekwaamheidsattest is geldig sinds 1 september 2019. Het laat zorgkundigen toe om 5 extra handelingen uit te voeren, die daarvoor enkel verpleegkundigen mochten verrichten. Concreet gaat het om het toedienen van medicatie, het meten van parameters, het toedienen van voeding en vocht langs orale weg, de manuele verwijdering van fecalomen en het verwijderen en heraanbrengen van verbanden en kousen voor veneuze aandoeningen.

Familiehulp beschikt over 5 opleidingscentra, die meerdere keren per jaar de opleiding verzorgende/zorgkundige organiseren. De opleiding bestaat uit een combinatie van theorie en stages, met bijhorende individuele begeleiding en groepsbegeleiding. Afgestudeerden ontvangen het getuigschrift verzorgende/zorgkundige, waarmee ze aan de slag kunnen in de thuiszorg of de residentiƫle zorg. Meer informatie vind je op www.familiehulp.be/opleiding.