Opening van ons antennepunt in Diksmuide

Opening van ons antennepunt in Diksmuide

Antennepunt Diksmuide

Afgelopen zaterdag hebben wij een nieuw antennepunt in Diksmuide geopend. Dit kleine kantoor ondersteunt het nieuwe subregioteam Westhoek, dat op haar beurt de zorg, ondersteuning, huishoudelijke hulp en kraamzorg coördineert voor de gemeentes Alveringem, De Panne, Diksmuide, Houthulst, Koksijde, Lo-Reninge, Nieuwpoort, Oostduinkerke en Veurne.

De opening van een antennepunt in Diksmuide kadert in de vernieuwde regiowerking van Familiehulp. “We hebben onze brede regio Oostende onderverdeeld in drie nieuwe subregioteams”, vertelt regiodirecteur Hilde Vanderbeke. "Concreet gaat het om Oostende, Polder en Westhoek. Het subregioteam Westhoek wordt nu gecoördineerd vanuit een antennepunt in Diksmuide.”

Familiehulp kiest bewust voor meer regionale aanwezigheid. “We willen nog sneller kunnen inspelen op de vragen en behoeften van onze cliënten”, zegt Hilde Vanderbeke. “Het zorglandschap verandert en mensen willen steeds vaker gerichte zorg op hun maat. Als thuiszorgorganisatie vinden we het daarom erg belangrijk om dichter in de buurt van onze cliënten te zijn. We gaan ook werken met divers samengestelde zorgteams van huishoudhulpen en verzorgenden, waarmee we continue een professionele en warme zorg- en dienstverlening kunnen aanbieden. Zo kunnen mensen voortaan ook een beroep doen op zorg tijdens de vroege avonduren (van 16 uur tot 20 uur).”