Opening nieuw regiokantoor en De Speelboom in Herentals

Opening nieuw regiokantoor en De Speelboom in Herentals

Opening nieuw regiokantoor Familiehulp Herentals

Op woensdag 26 april vierde Familiehulp in Herentals de feestelijke opening van de nieuwe locatie van ons kinderdagverblijf De Speelboom én het nieuwe regiokantoor.

Regiodirecteur Annelies Van den Eynde toonde zich verheugd. "Ons nieuwe regiokantoor en de vernieuwde locatie van De Speelboom geven ons extra visibiliteit en uitstraling. Onze lokale zorgcampus voedt de synergie tussen kinderzorg en thuiszorg en vormt een bijkomende troef voor onze professionele en warme zorg- en dienstverlening voor Herentals en omgeving."

"Familiehulp en de stad Herentals zijn dan ook al vele decennia trouwe partners", gaat Annelies Van den Eynde verder. "Al meer dan 70 jaar is onze organisatie prominent aanwezig in deze stad en de wijde omgeving. We zijn er voor alle inwoners: jonge gezinnen, ouderen, alleenstaanden, mensen met een handicap, mensen met een zorgbehoefte,... En dat vlak in de buurt. In elke straat, in elke wijk, in elke buurt kom je ons tegen. Naast ons aanbod aan zorg en ondersteuning baten we in Herentals ook de buurthuiskamer uit, een ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners van de Begijnhofstraat. Daarnaast is Familiehulp één van de drie partners binnen het gemeenschappelijk initiatief ‘Nachtzorg Kempen' waarbij verzorgenden of vrijwilligers 's nachts langsgaan bij mensen die nood hebben aan zorg of ondersteuning.”

Ook voor De Speelboom werd het een feestelijke dag. “Ons kinderdagverblijf in Herentals bestaat al meer dan 50 jaar”, vertelt manager Hilde Verbeke. “We zijn onlosmakelijk met de stad verbonden. Het is prettig dat we onze kindjes voortaan op deze knappe locatie kunnen ontvangen. Door de verhuis is er voortaan ook dagelijks plaats voor liefst 112 kinderen.”

Regiozender RTV maakte een reportage naar aanleiding van de opening van ons kantoor en kinderdagverblijf. Deze kan je hier bekijken.