Kinderdagverblijf De Speelboom Beringen breidt uit

Kinderdagverblijf De Speelboom Beringen breidt uit

Extra opvangplaatsen voor kinderdagverblijf De Speelboom

Fantastisch nieuws voor De Speelboom in Beringen: zij kunnen voortaan 12 extra baby's of peuters opvangen! Kind en Gezin heeft ons kinderdagverblijf een KOALA-subsidie toegekend om 12 nieuwe plaatsen te creëren.

De keuze van Kind en Gezin is geen toeval. Dat bewijst alvast de evaluatie in hun rapport. "De Speelboom Beringen is een heel mooi voorbeeld van complementair werken (Kinderopvang en Kind- en Ouderactiviteiten) met bijvoorbeeld gezamenlijke vormingsmomenten en gezinsondersteuning. Ouders en kindbegeleiders leren van elkaars sterke punten en verbeteren zo de verschillende werkingen. Er is een heel goed zicht op de wijk en de doelgroep, met een sterke inzet op het vlak van taalverwerving om de betrokkenheid in de brede samenleving te verhogen. De doelgroep wordt heel sterk betrokken, onder andere door te werken met doelgroepsmedewerkers. Er is ook een goede ondersteuning, bijvoorbeeld in het werken naar tewerkstelling."

Lovende woorden waarop we uiteraard erg trots zijn. Een dikke proficiat voor het team van De Speelboom Beringen, en uiteraard alle ouders en hun kroost. Familiehulp zal nu starten met bijkomende infrastructuurwerken om de extra opvangplaatsen zo snel mogelijk te realiseren.