Feest voor 5 jaar NOAH Wielsbeke!

Feest voor 5 jaar NOAH Wielsbeke!

De cliënten van NOAH Wielsbeke zetten hun beste dansbeentje voor.

De voorbije maanden was het al feest in onze NOAH’s van Grembergen, Sint-Niklaas, Geel, Laakdal, Werchter en Lommel. Nu was het aan de cliënten, mantelzorgers en verzorgenden van NOAH Wielsbeke om hun beste beentje voor te zetten tijdens een dansnamiddag, met receptie en Breughelmaaltijd. Vijf jaar geleden gingen de deuren van het kleinschalige dagverzorgingshuis in Wielsbeke voor de eerste keer open. Sindsdien kunnen oudere mensen met een zorgbehoefte daar via leuke activiteiten samen een gezellige dag kunnen doorbrengen.

NOAH: een uniek concept van zorg op maat

Vijf jaar geleden startte Familiehulp met tien kleinschalige dagverzorgingshuizen (NOAH). Ondertussen staat de teller op 34 vestigingen, gespreid over heel Vlaanderen en Brussel. In elke NOAH kunnen oudere mensen met een zorgbehoefte via leuke activiteiten (koken, wandelen, op uitstap gaan, kaarten, muziek beluisteren, handwerk,…) samen een gezellige dag doorbrengen. Verzorgenden van Familiehulp staan klaar met kleine persoonsverzorgende taken (douche/bad, haarverzorging, nagelverzorging, massage,…).

“Op die manier wil NOAH een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt”, vertelt Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. "Het succes van NOAH bewijst de toenemende nood aan dagverzorging, maar illustreert ook de groeiende eenzaamheid bij veel senioren. “Voor veel mensen betekent het verblijf in onze NOAH vaak het enige sociale contact dat ze die dag ervaren. NOAH is daarom meer dan alleen dagverzorging. We willen een dam opwerpen tegen vereenzaming en mensen een warm thuisgevoel bieden, een gezellige omgeving waarin zij opnieuw vriendschappen kunnen opbouwen. Niet voor niks staat NOAH voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid. Bovendien geven we mantelzorgers op die manier even wat tijd en ruimte voor zichzelf. Dit unieke concept van kleinschalige dagverzorging sluit perfect aan bij onze visie over zorg op maat.”