Familiehulp wint award ‘Pionier duaal leren’

Familiehulp wint award ‘Pionier duaal leren’

Presentatie award Pionier duaal leren

Familiehulp heeft de award ‘Pionier duaal leren’ ontvangen van de provincie West-Vlaanderen. De award werd gepresenteerd in het Margareta Maria Instituut te Kortemark, één van de scholen waarmee Familiehulp een project rond duaal leren heeft opgestart.

Via duaal leren kunnen leerlingen onderwijs combineren met werkervaringen binnen een organisatie of een bedrijf. Het gaat hierbij om leerlingen die voltijds secundair of buitengewoon secundair onderwijs volgen of om cursisten uit een centrum voor deeltijds onderwijs of een Syntra-campus. Afhankelijk van de studierichting of opleiding kunnen zij gedurende een bepaalde periode aan de slag op de werkvloer.

Duaal leren bij Familiehulp

Familiehulp heeft de voorbije drie jaar met diverse scholen in West-Vlaanderen een project duaal leren opgestart. “De eerste twee jaar namen respectievelijk twee en vijf studenten deel, dit schooljaar staat de teller al op elf studenten”, vertelt Frans Verhegge, regiodirecteur van Familiehulp Ieper. “Het project kent duidelijk succes en zit in een stijgende lijn.”

“Tijdens een periode van drie maanden studeren deze leerlingen twee dagen op school en volgen zij drie dagen stage bij Familiehulp, verspreid over de regio’s Roeselare, Ieper en Kortrijk”, aldus Frans Verhegge. “Tijdens hun stage worden ze begeleid door erkende mentoren en mogen zij ook zelfstandig aan het werk gaan bij cliënten van Familiehulp.”

Award pionier duaal leren

Voor het opstarten van deze projecten heeft de provincie West-Vlaanderen nu Familiehulp beloond met de award ‘Pionier duaal leren’. De award werd gepresenteerd in het Margareta Maria Instituut te Kortemark, in aanwezigheid van enkele partners en medewerkers.