Familiehulp werkt mee aan het Honkhuis

Familiehulp werkt mee aan het Honkhuis

Het Honkhuis bevindt zich in hartje Leuven

Sinds begin mei is een vast team van 7 verzorgenden en 1 huishoudhulp van Familiehulp aan de slag in Honkhuis vzw, een woon- en zorgproject in Leuven voor 13 jonge vrienden met een beperking.

“Het Honkhuis is een realisatie van vzw Honk, een project van ouders van 13 jongvolwassenen met een mentale beperking”, vertelt regiodirecteur Bart Tirez. “Het gaat om jonge mensen tussen 20 en 32 jaar met een mentale beperking (syndroom van down, autisme,...). Ze hebben dus allemaal de nodige zorg en ondersteuning nodig." 

“Deze mensen en hun ouders kennen elkaar al verschillende jaren”, gaat Bart Tirez verder. “Ze organiseerden in het verleden dagactiviteiten, maar sinds 1 mei wonen ze ook effectief samen in een huis in hartje Leuven. Hierbij worden ze begeleid door vaste leefgroep-begeleiders.”

Familiehulp is ook mee in dit project gestapt. “We bieden zorg en ondersteuning”, verklaart Bart Tirez. “Denk maar aan hulp bij het bereiden van de maaltijden of bij persoonsverzorging. Onze verzorgenden werken er in shiften. Ze bieden momenteel hulp van dinsdagnamiddag tot en met donderdagochtend.  Vanaf september is het de bedoeling om dit uit te breiden naar elke weekdag. Voor Familiehulp is het alvast de start van een zeer waardevolle samenwerking.”