Familiehulp vraagt klanten om het hoofd koel te houden tijdens komende hittegolf

Familiehulp vraagt klanten om het hoofd koel te houden tijdens komende hittegolf

Zorg tijdens de hitte voor voldoende verkoeling

De komende dagen worden temperaturen voorspeld die ver boven de 30 graden uitstijgen en zelfs richting 40 graden Celsius kunnen klimmen. Fysieke inspanningen worden dan ook terecht afgeraden. We roepen onze klanten op om het hoofd koel te houden en nodige maatregelen te treffen. Daarnaast vragen we hen ook om onze medewerkers de nodige tijd en ruimte te gunnen om voldoende te drinken en uit te rusten. 

Over heel Vlaanderen bereiden organisaties zich voor op de hitte van komende maandag en dinsdag. Familiehulp heeft via interne communicatie haar medewerkers opgeroepen om hun - vaak oudere - klanten bij te staan met de traditionele tips (genoeg water drinken, lichte kleding dragen, een koel voetbadje, rolluiken dicht,…) en zelf ook voor voldoende verfrissing te zorgen.

Daarnaast vraagt Familiehulp aan haar klanten ook begrip en respect voor haar medewerkers. "Het werk van onze duizenden medewerkers in de thuiszorg is bij momenten zwaar", zegt algemeen directeur Ann Demeulemeester. "Denk bijvoorbeeld aan huishoudelijke taken, poetsen of karwei-opdrachten. Zeker in een verzengende hitte worden deze taken extra zwaar. Familiehulp wil uiteraard haar kwalitatieve dienstverlening naar haar klanten blijvend garanderen, maar dit is alleen mogelijk als we ook zorg dragen voor onze eigen medewerkers. Vandaar onze vraag aan de mensen die op ons rekenen: geef onze medewerkers elk uur tijd om te drinken en op adem te komen. Want dat komt ook het werk dat ze voor jullie doen ten goede."