Familiehulp viert officiële opening NOAH Oudenburg

Familiehulp viert officiële opening NOAH Oudenburg

NOAH Oudenburg

Familiehulp viert de officiële opening van NOAH Oudenburg: een kleinschalig dagverzorgingshuis waar oudere personen met een zorgbehoefte een gezellige dag kunnen doorbrengen. NOAH Oudenburg ging begin dit jaar van start, dankzij de gewaardeerde samenwerking tussen Familiehulp en OCMW Oudenburg, maar was de eerste maanden gevestigd in de Karpelhofstraat. Recent kwam de verhuis naar de nieuwbouw van het woonzorgcentrum Riethove in de Ettelgemsestraat. Dit nieuwe gebouw wordt op 5 juli 2019 officieel ingehuldigd.

NOAH Oudenburg is een kleinschalig dagverzorgingshuis van Familiehulp, waar mensen met een zorgbehoefte een gezellige dag kunnen doorbrengen. “We organiseren talrijke leuke activiteiten, zoals samen koken, wandelen, op uitstap gaan, gezelschapsspelletjes of knutselen”, vertelt Hilde Vanderbeke, regiodirecteur bij Familiehulp. “Onze verzorgenden staan ook altijd klaar met kleine persoonsverzorgende taken. Cliënten kunnen een douche nemen, hun haar en nagels laten verzorgen of zich laten masseren. Op die manier wil NOAH een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt. Niet voor niks staat NOAH voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid. Dit unieke concept van kleinschalige dagverzorging sluit perfect aan bij onze visie van zorg op maat.”

“We merken duidelijk dat oudere mensen vaak op zoek zijn naar gezelschap en ontspanning”, gaat Hilde Vanderbeke verder. “Via sociaal contact willen we met NOAH een dam opwerpen tegen die toenemende vereenzaming bij senioren. We zijn er ook voor mantelzorgers: omdat wij hun partner of ouder opvangen, kunnen zij even tot rust komen of wat tijd voor zichzelf nemen.”

Familiehulp telt momenteel 42 NOAH-vestigingen in Vlaanderen en Brussel. In de provincie West-Vlaanderen zijn er NOAH’s in Kortrijk, Vleteren, Eernegem, Pittem en Wielsbeke.

Wens je meer informatie over NOAH of ben je benieuwd of er ook in jouw regio een NOAH aanwezig is? Je vindt alle gegevens op deze webpagina.