Familiehulp viert Dag van de Leerkracht

Familiehulp viert Dag van de Leerkracht

Onze lesgevers leiden jaarlijks 250 cursisten op

Door de coronacrisis zaten veel leerlingen en leerkrachten de voorbije maanden noodgedwongen thuis. Daar volgden zij afstandsonderwijs of deden aan preteaching. Dat gold ook voor de meer dan 50 lesgevers van onze vijf opleidingscentra. Zij organiseerden de lessen voor onze opleiding verzorgende – zorgkundige van thuis uit. Vandaag, op de dag van de leerkracht, zetten we hen daarvoor graag in de bloemetjes.

Karin, coördinator van ons opleidingscentrum in Brussel, is vol lof over haar lesgevers: “De lockdown dwong ons om creatief te zijn. We stuurden lesvoorbereidingen via e-mail en organiseerden videolessen. Veel lesgevers waren niet gewend aan deze digitale werkwijze, maar met de hulp van collega’s, partners en zelfs hun kinderen konden ze heel snel van start gaan. Zelf sprong ik op de fiets om gedrukte cursussen tot bij onze cursisten te brengen. De enorme drive die bij iedereen naar boven kwam, was ongelofelijk.”

“Het digitale lesgeven verliep zo goed wat we het concept blijven behouden. Met videolessen kunnen we ondersteuning bieden, extra informatie aanbieden of een onderwerp kort en snel herhalen,” aldus Karin. “De coronacrisis heeft het belang van onze opleiding nogmaals aangetoond. Want onze verzorgenden bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Dat Familiehulp elk jaar ongeveer 250 cursisten kan opleiden tot waardevolle partners in de zorg, maakt me erg trots.”