Familiehulp opent nieuwe opleidingscentra in Aalst, Vilvoorde en Veurne

Familiehulp opent nieuwe opleidingscentra in Aalst, Vilvoorde en Veurne

Familiehulp opent drie nieuwe opleidingscentra

Mensen die interesse hebben om in de zorgsector aan het werk te gaan, kunnen voortaan ook in Aalst, Vilvoorde en Veurne de opleiding ‘verzorgende – zorgkundige’ volgen. Familiehulp opent daar nieuwe opleidingscentra. De eerste opleidingen gaan deze maand van start.

Het opleidingscentrum in Aalst bevindt zich in ons regiokantoor, gelegen aan de Oude Gentbaan 14. In Vilvoorde verzamelen de cursisten zich voorlopig in het VDAB-gebouw (Witherenstraat 19), terwijl in Veurne het oude klooster naast WZC Sint-Anna (Bulskampstraat 39) als locatie werd gekozen.

Naast deze drie nieuwe locaties beschikt Familiehulp ook over opleidingscentra in Roeselare, Gent, Antwerpen, Brussel en Hasselt.

Opleiding verzorgende/zorgkundige: opstap naar een job in de zorgsector

In haar opleidingscentra biedt Familiehulp – in samenwerking met VDAB - tweemaal per jaar de opleiding ‘verzorgende / zorgkundige’ aan. “Deze opleiding richt zich op mensen die op zoek zijn naar een job in de zorgsector”, aldus Patricia Daems, stafmedewerker talent bij Familiehulp. “Wie graag aan de slag wil in de residentiële zorg, de thuiszorg of de thuisverpleging heeft namelijk een attest verzorgende/zorgkundige nodig."

“De opleiding is gratis voor mensen die werkloos zijn en recht hebben op een VDAB-opleidingscontract. Bovendien wordt het vervoer van en naar het opleidingscentrum en naar de stageplaatsen terugbetaald en is er een tussenkomst in de kinderopvang.”

“De modulaire opleiding duurt 13 maanden, en dit telkens met 4 lesdagen per week. Wie de opleiding en de stages met succes voltooit, krijgt een attest van verzorgende.”

Extra Nederlands

Naast de opleiding ‘verzorgende – zorgkundige’ biedt Familiehulp in Aalst en Vilvoorde ook een opleiding met extra hulp voor de Nederlandse taal aan. Deze opleiding duurt 15 maanden, via 4,5 dagen les per week. “Veel van onze cursisten zijn laag-talig”, aldus Patricia Daems. “Kennis van het Nederlands vormt voor die mensen een extra sleutel naar succes op de arbeidsmarkt. We bieden hen dan ook graag die mogelijkheid aan.”

Meer informatie over onze opleidingscentra en de opleiding ‘verzorgende / zorgkundige’ vind je op onze website.