Familiehulp opent deuren van opleidingscentra tijdens ‘Dag van de Zorg 2023’

Familiehulp opent deuren van opleidingscentra tijdens ‘Dag van de Zorg 2023’

Opendeurdag opleidingscentra Familiehulp

Op zondag 19 maart 2023 viert Vlaanderen haar zorgmedewerkers tijdens een nieuwe editie van ‘Dag van de Zorg’. Het centrale thema dit jaar is ‘werken in de zorg- en welzijnssector’. Voor Familiehulp een ideale aanleiding om de deuren van 4 van haar 8 opleidingscentra open te gooien voor het grote publiek.

Familiehulp beschikt over acht opleidingscentra in Vlaanderen en Brussel. "In samenwerking met de VDAB en het Europees Sociaal Fonds (ESF) organiseren we daar jaarlijks de opleiding tot verzorgende - zorgkundige", vertelt Cedrine Frerart, algemeen coördinator van de opleidingscentra van Familiehulp. "Elk jaar studeren zo ongeveer 200 verzorgenden af. 90% van hen kan meteen aan de slag in de thuiszorg of de residentiële zorg." 

In 2022 breidde Familiehulp haar aantal opleidingscentra uit van vijf naar acht. "Op twee locaties - in Aalst en Vilvoorde - voorzien we de opleiding verzorgende - zorgkundige met extra taalondersteuning. We richten ons daar in de eerste plaats op anderstalige of laagtalige cursisten. Zij krijgen tijdens hun opleiding ook hulp van een taal- en leercoach, en wekelijks 6 uur extra taalondersteuning Nederlands."

Dag van de Zorg

Vier van de acht Familiehulp-opleidingscentra gooien hun deuren open tijdens de ‘Dag van de zorg 2023’ op zondag 19 maart. "Concreet gaat het om onze opleidingscentra in Roeselare, Gent, Aalst en Hasselt", aldus Cedrine Frerart. "Mensen die interesse hebben om de opleiding te volgen of in Familiehulp als organisatie zijn welkom tussen 13.30u en 16.30u voor een kennismaking, een babbel, een hapje en een drankje."

De adressen van onze opleidingscentra vind je - samen met meer informatie over onze opleiding verzorgende - zorgkundige - op deze webpagina.