Familiehulp opent antennepunt in Wolvertem

Familiehulp opent antennepunt in Wolvertem

Foto antennepunt Wolvertem

Familiehulp heeft een antennepunt geopend in Wolvertem. Dit kleine kantoor ondersteunt het nieuwe subregioteam Noord-Brabant, dat op haar beurt de zorg, ondersteuning, huishoudelijke hulp en kraamzorg coördineert voor de gemeentes Londerzeel, Meise, Wemmel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Zemst, Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Kraainem en Wezenbeek-Oppem.

De opstart van het antennepunt en het nieuwe subregioteam kaderen in een vernieuwde regiowerking van Familiehulp. “We hebben onze brede regio Brussel-Halle-Vilvoorde en het Pajottenland onderverdeeld in drie nieuwe subregioteams”, vertelt regiodirecteur Martine De Ridder. "Concreet gaat het om Noord-Brabant, Zuid-West-Brabant en BXL 19. Het subregioteam Zuid-West-Brabant wordt gecoördineerd vanuit een antennepunt in Gooik, dat in juni open ging. Het subregioteam Noord-Brabant wordt gestuurd vanuit het nieuwe antennepunt in Wolvertem.”

Een versterkte regiowerking voor meer nabijheid

Familiehulp kiest bewust voor meer regionale aanwezigheid. “We willen nog sneller kunnen inspelen op de vragen en behoeften van onze cliënten”, zegt Martine De Ridder. “Het zorglandschap verandert en mensen willen steeds vaker gerichte zorg op hun maat. Als thuiszorgorganisatie vinden we het daarom erg belangrijk om dichter in de buurt van onze cliënten te zijn. We gaan ook werken met divers samengestelde zorgteams van huishoudhulpen en verzorgenden, waarmee we continue een professionele en warme zorg- en dienstverlening kunnen aanbieden. Zo kunnen mensen voortaan ook een beroep doen op zorg tijdens de vroege avonduren (van 16 uur tot 20 uur).”