Familiehulp loopt voor het goede doel

Familiehulp loopt voor het goede doel

Familiehulp neemt massaal deel aan Warmathon Genk

Vandaag lopen liefst 150 collega's van regio Genk mee met de Warmathon van De Warmste Week van Studio Brussel! De opbrengst schenken zij aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Zondag zetten 90 collega's uit regio Brugge hun beste beentje voor in de Warmathon van Brugge. Ook in Gent en Brussel binden enkele tientallen medewerkers de komende dagen de loopschoenen aan. Elke loper is daarbij uitgerust met een duurzaam Familiehulp-sporttruitje.

De Warmathon is een initiatief van De Warmste Week van Studio Brussel. Wie deelneemt aan deze loopwedstrijd, zamelt geld in voor een zélf gekozen goed doel. De Warmathon in Genk vindt plaats van 14u tot 20u, met start en finish aan het Molenvijverpark.

Familiehulp tekent alvast massaal present. “Liefst 150 medewerkers lopen mee”, zegt initiatiefneemster Chloe Cardinaels. “Toen ik de oproep lanceerde, had ik nooit gedacht dat zoveel collega’s zouden reageren. Het bewijst dat onze mensen het hart op de juiste plaats hebben.”

De opbrengst van de Warmathon schenkt Familiehulp Genk aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. “Als thuiszorgorganisatie worden we vaak met dementie geconfronteerd”, legt Chloe Cardinaels uit. “We hebben binnen Familiehulp een referentiewerking dementie, waarbij we verzorgenden gerichte opleidingen geven in het omgaan met cliënten met dementie. Alle middelen om het onderzoek naar deze ziekte te helpen, zijn dus van harte welkom.”

Duurzame sporttruitjes

Alle medewerkers van Familiehulp dragen tijdens de Warmathon een sporttruitje van hun organisatie. “We stellen deze truitjes ter beschikking van al onze medewerkers”, vertelt Chloe Cardinaels. “De enige voorwaarde is dat ze het truitje dragen tijdens een sportevent voor het goede doel. De Warmathon is daar een mooi voorbeeld van.”

Opmerkelijk ook: de sporttruitjes dragen het opschrift ‘clean’. “Ze zijn gemaakt in goede arbeidsomstandigheden, met respect voor de productiearbeiders. Dat was voor ons erg belangrijk, aangezien Familiehulp als waardengedreven organisatie veel belang hecht aan duurzaamheid en solidariteit.”

Ook Warmathons in Brugge, Gent en Brussel

Familiehulp wenst haar Genkse collega's en alle andere Familiehulplopers van harte proficiat en veel succes! Komende zondag is het trouwens de beurt aan 90 collega's van regio Brugge om hun beste beentje voor te zetten tijdens de Warmathon in Brugge. Die vindt plaats op 23 december van 12u tot 20u, met start en finish in de prachtige groene omgeving van het Provinciedomein Tillegembos. De opbrengst gaat hier naar het Dementiecafé van vzw Thuiszorgcentrum.

In Gent vindt de Warmathon plaats op zaterdag 22 december. Daar lopen onze collega's meerdere goede doelen, zoals Berrefonds en Dierenasiel Gent. In Brussel mag Kom op tegen Kanker rekenen op extra centen, dankzij de loopinspanningen van onze medewerkers van regio Brussel. Zij verzamelen op donderdag 20 december  aan het Atomium.