Familiehulp kiest voor bedrijfsfiets

Familiehulp kiest voor bedrijfsfiets

Familiehulp op de fiets

Familiehulp gaat haar medewerkers aanmoedigen om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken bij hun verplaatsingen. Als extra stimulans stelt onze organisatie bedrijfsfietsen ter beschikking. De campagne ‘Familiehulp op de fiets’ sluit aan op onze andere initiatieven rond duurzame mobiliteit, zoals de 100% terugbetaling van het openbaar vervoer of het carpoolbeleid. Daarnaast doet Familiehulp op 20 september mee aan de nationale Thuiswerkdag en organiseren we op 25 september een eigen autovrije dag. Collega’s die hun auto thuis laten, krijgen die dag een verrassing.

Nood aan duurzame mobiliteit

De keuze van Familiehulp voor fietsen en ‘schone’ kilometers komt er niet toevallig. “De gezinszorg en thuisverpleging zijn in Vlaanderen en Brussel jaarlijks goed voor liefst 200 miljoen gereden kilometers”, zegt Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. “De impact op ons milieu en het klimaat is te groot. Enkele maanden geleden riep ik al op tot actie en met Familiehulp geven we nu het goede voorbeeld. Met de campagne ‘Familiehulp op de fiets’ willen we onze medewerkers zoveel mogelijk laten fietsen. We hanteren daarbij het TOP-principe: Trappen, Openbaar vervoer en Privévervoer.  We vragen onze mensen na te denken of ze hun verplaatsing met de fiets of het openbaar vervoer kunnen doen. Pas als dat niet lukt, kunnen ze de auto of de bromfiets nemen.”

"Fietsen biedt ook veel voordelen. Het is gezond, ontspannend en geeft energie. Bovendien sta je niet in de file. Je weet perfect wanneer je vertrekt en wanneer je aankomt. En het is goed voor het milieu. We zijn als organisatie uiteraard niet tegen de auto. Die hoort soms bij onze job, zeker in landelijke gebieden met grote afstanden tussen onze cliënten. Maar waar het kan, willen we graag iedereen op de fiets.”

Bedrijfsfietsen: een extra stimulans

Om haar medewerkers extra te stimuleren om de fiets te nemen, biedt Familiehulp samen met Bike & Co voortaan ook bedrijfsfietsen aan. “Er is keuze uit een gewone stadsfiets, een elektrische fiets of een plooifiets”, vertelt Ann Demeulemeester. “Werknemers betalen een maandelijkse bijdrage voor hun bedrijfsfiets. In ruil krijgen zij naast hun kwaliteitsvolle fiets een mooie fietstas, gratis onderhoud, pechverhelping en verzekering. Alle fietsers bij Familiehulp krijgen ook een fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer. Wie regelmatig fietst, verdient er dus aan! In de nabije toekomst gaan we trouwens nog meer leuke fietsinitiatieven ontwikkelen.”

Thuiswerkdag en autovrije dag

Familiehulp lanceert haar fietscampagne tijdens de Week van de Mobiliteit. “Dat is geen toeval”, verklaart Ann Demeulemeester. “De Week van de Mobiliteit creëert een groeiend maatschappelijk en economisch draagvlak voor duurzame mobiliteit. We steunen hun acties dan ook graag.”

Zo doet Familiehulp op 20 september mee aan de nationale Thuiswerkdag. “Onze organisatie voert al enkele jaren een beleid rond thuiswerk en telewerken. Zo vermijden we onnodige verplaatsingen en dragen we bij tot een betere combinatie van werk en gezin. Het sluit ook aan op onze andere initiatieven rond duurzame mobiliteit, zoals de 100% terugbetaling van openbaar vervoer, het carpoolbeleid en de ontwikkeling van een ‘groen’ wagenpark.
En op 25 september organiseren we een eigen autovrije dag. Collega’s die hun auto thuis laten, krijgen die dag een verrassing.”