Familiehulp heropent opleidingscentra

Familiehulp heropent opleidingscentra

De cursisten van het opleidingscentrum Familiehulp zitten terug in de les

Na een periode van lockdown heropenen de vijf opleidingscentra van Familiehulp vandaag opnieuw de deuren. Tientallen cursisten kunnen zo onder strikte veiligheidsmaatregelen hun opleiding verzorgende – zorgkundige in groep verderzetten. De voorbije twee maanden gebeurde dit via afstandsleren.

“Het voelt wat aan als een eerste schooldag”, lacht cursist Marc. “Het is alleszins fijn om de andere cursisten en de lesgevers terug te zien. Ik keek er ook echt naar uit. Dankzij het afstandsleren konden de lessen wel doorgaan, maar dat was toch niet hetzelfde als dit.”

Tijdens de periode van het afstandsleren kregen Marc en zijn medecursisten dagelijks een taak mee. “Dat was best intens en zeker niet altijd even gemakkelijk. Maar dankzij de grote inzet van de leerkrachten en de goede organisatie bij Familiehulp kon de opleiding op die manier wel perfect doorlopen. En daar ben ik dankbaar voor, want ik kijk echt uit om mijn attest verzorgende te behalen. Reeds als kleine jongen was ik geboeid door het beroep van zorgkundige. Het helpen en verzorgen van zieke of oudere mensen beschouw ik als een roeping. Een begeestering die alleen maar toenam tijdens de ernstige ziekte van mijn moeder, toen ik de professionaliteit, inzet en geestdrift van de verzorgenden van Familiehulp leerde kennen. Daarna was mijn keuze meteen gemaakt.”

Een dikke pluim voor de lesgevers

Ook cursist Karen Pauwels is blij dat de lessen terug doorgaan. “Ik keek echt uit naar dit moment. Het afstandsleren was voor mij persoonlijk vrij zwaar, want ik had 2 jonge kinderen thuis en mijn partner moest ook werken. Maar ik beet door, want ik had echt veel zin om de opleiding verzorgende – zorgkundige te volgen en ook af te werken.”

“Via het afstandsleren kregen we elke dag een taak, zowel praktische als theoretische. Het ging bijvoorbeeld om jeansbroek strijken of knopen en zomen vastnaaien. Nadien moesten we ons resultaat per foto of film doorsturen. Bij de theoretische taken hoorden extra oefeningen en filmpjes, zodat alles op een duidelijke manier werd aangeleerd. Onze lesgevers hebben dat super goed gedaan! Van mij krijgen ze alvast een dikke pluim.”

Veiligheidsmaatregelen strikt opgevolgd

Schrik hebben Marc en Karen totaal niet nu ze opnieuw samen het leslokaal delen. “Het opleidingscentrum heeft alle nodige voorzorgen genomen en ook de veiligheidsmaatregelen zoals afstand houden en handen wassen worden strikt opgevolgd. We hebben op voorhand ook een hele lijst met instructies gekregen, dus we weten wat er van ons wordt verwacht.”