Familiehulp Goed Wonen opent nieuw atelier in Zottegem

Familiehulp Goed Wonen opent nieuw atelier in Zottegem

Goed Wonen

Familiehulp Goed Wonen beschikt over een nieuw atelier aan de Industrielaan 16 in Zottegem. De officiële opening van het nieuwe atelier werd gecombineerd met het jubileum van onze tienjarige aanwezigheid in Zuid-Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen.

Goed Wonen is een onderneming van de lokale diensteneconomie die 65-plussers, mensen met een zorgbehoefte en financieel kwetsbare mensen ondersteunt bij het aanpassen van hun woning. Zo kunnen zij energie besparen en langer in hun vertrouwde huis blijven wonen.

Goed Wonen zet duurzaam en kwaliteitsvol wonen centraal. Onze activiteiten omvatten energiescans, isolatiewerken en andere duurzame maatregelen (waterscans, consumptie- en sorteerscans en het verbeteren van luchtkwaliteit in woningen). Daarnaast voeren we woningaanpassingen en herstellingswerken uit en geven we advies rond woonkwaliteit.

Van twee ateliers naar een centraal atelier

In de regio Zuid-Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen beschikte Goed Wonen over ateliers in Schorisse en Mere. “Beide locaties verdwijnen en onze mensen verhuizen naar een nieuw atelier in Zottegem”, zegt Els Mertens, manager Goed Wonen.

“We koppelen de officiële opening ook aan een jubileum”, gaat Els Mertens verder. “Onze organisatie is namelijk 10 jaar aanwezig in de streek. In 2009 sloten we onze eerste samenwerkingsakkoorden met 9 gemeenten uit het arrondissement Oudenaarde. We voerden toen voornamelijk energiescans, kleine energiebesparende maatregelen en dakisolaties uit. In datzelfde jaar werd in Schorisse het atelier Dender-Zuid opgericht. Vandaag zetten we een nieuwe stap in ons verhaal: op een andere locatie en met een ruim aanbod voor onze cliënten.”