Familiehulp Genk neemt deel aan Erfgoeddag

Familiehulp Genk neemt deel aan Erfgoeddag

Opleidingen gezinszorg in de jaren '60

Familiehulp Genk neemt deel aan Erfgoeddag, die plaatsvindt op zondag 23 april 2017 en dit jaar ‘zorg’ als thema heeft. Op de site van Portavida, waar ons regiokantoor van Genk zich bevindt, kunnen bezoekers kennis maken met de geschiedenis van welzijn en zorg, net als met de huidige uitdagingen binnen de zorgsector.

Onze collega’s nodigen je graag uit op een tentoonstelling over de werking van Familiehulp doorheen de voorbije decennia. Zo toont een uitgebreide powerpoint-presentatie onze geschiedenis en er is er een collectie aan oude foto’s en zorg gerelateerde voorwerpen te bezichtigen.

Naast Familiehulp nemen nog een vijftiental andere organisaties deel aan Erfgoeddag. Onder andere Wit-Gele Kruis Limburg, Groep LITP, IN-Z, OCMW Genk, vzw Menos, Strijkwinkel en Trevona geven op de Portavida-site voorstellingen over hun werking en geschiedenis. Salon Souvenir brengt via verteltheater de verhalen van Vlamingen en nieuwe Vlamingen over hun eerste ontmoetingen in het multiculturele Genk. Meer interactieve bezoekers kunnen terecht op het valparcours en bij de contactclowns of kunnen foto’s laten maken in zorgoutfits van vroeger. Liefhebbers van muziek zijn welkom in het Grand Kaffee voor een optreden van Het Steymerkoor (14.00u – 15.00u) en Deftig Heftig (vanaf 15.00u).

Heb je interesse om eens langs te komen? Je vindt de Portavida-site aan de Welzijnscampus te Genk. Alle activiteiten zijn gratis en starten vanaf 13.30 uur.