Familiehulp en Vlaamse overheid versterken zorgaanbod in Brussel en regio Halle-Vilvoorde

Familiehulp en Vlaamse overheid versterken zorgaanbod in Brussel en regio Halle-Vilvoorde

Familiehulp wil 42 extra verzorgenden aantrekken in Brussel en regio Halle-Vilvoorde

In Brussel en de regio Halle-Vilvoorde doen aanzienlijk minder mensen een beroep op thuiszorg. Om deze trend te keren, lanceert de Vlaamse overheid het Groeiplan 2021. Als grootste thuiszorgorganisatie zet Familiehulp mee haar schouders onder dit project. Concreet gaat Familiehulp de komende weken op zoek naar 42 extra verzorgenden om het thuiszorgaanbod in de regio te verbreden.

Groeiplan 2021: meer middelen voor thuiszorg in Brussel en regio Halle-Vilvoorde

Inwoners van Brussel en de regio’s Halle en Vilvoorde doen minder vaak een beroep op thuiszorg. Nochtans kunnen mensen met een zorgbehoefte dankzij gerichte thuiszorg langer zelfstandig thuis blijven wonen. Naast de persoonlijke voordelen, wordt op die manier ook de druk op zorginstellingen en woonzorgcentra verlicht. Zeker tijdens de huidige coronacrisis vormt dit een belangrijke factor binnen het Welzijnsbeleid.

De Vlaamse overheid wil investeren in een goed uitgebouwde thuiszorg voor Brussel en de regio Halle-Vilvoorde. In een eerste fase wordt ingezet op de aanwerving van extra verzorgenden en zorgkundigen.       

Familiehulp: aanwerving van 42 extra verzorgenden en zorgkundigen

Als grootste thuiszorgorganisatie in de regio – met een marktaandeel van 62% in Brussel en 26% in Halle en Vilvoorde – zet Familiehulp haar schouders mee onder dit project. Concreet gaat Familiehulp de komende weken op zoek naar 42 extra verzorgenden en zorgkundigen om het thuiszorgaanbod in de regio uit te breiden.

“Het Groeiplan 2021 vormt een ideale gelegenheid om nieuwe klanten te laten kennis maken met de vele voordelen van thuiszorg”, zegt Martine De Ridder, regiodirecteur Brussel bij Familiehulp. “Tegelijk kunnen we bestaande klanten nog beter ondersteunen met hun zorgvragen.”

“Als Familiehulp beschikken we over een ruim aanbod aan gezinszorg, huishoudelijke hulp, oppashulp en dagverzorging. Dankzij die brede waaier aan diensten kan iedereen - jonge gezinnen, ouderen, alleenstaanden, personen met een handicap – bij ons terecht voor gerichte zorg en ondersteuning op maat van hun specifieke behoeften. Naast ons kantoor in Brussel hebben we ook antennepunten in Gooik en Wolvertem: op die manier zijn we regionaal stevig verankerd.”