Familiehulp en Jane willen ouderen kans geven om langer thuis te wonen

Familiehulp en Jane willen ouderen kans geven om langer thuis te wonen

Familiehulp en Jane slaan de handen in elkaar

Familiehulp en Jane slaan de handen in elkaar om slimme technologie bekend te maken en te verspreiden in de ouderenzorg. Dankzij deze technologische innovaties kunnen oudere mensen langer in hun eigen woning blijven wonen.

Jane: slimme patroonherkenning via beweging

Jane is een slimme thuisoplossing met bewegingssensoren en alarmknoppen, die je gemakkelijk en snel kan installeren. De technologie registreert de bewegingen van de inwoners en geeft deze via een app door aan familieleden of mantelzorgers. Wanneer er iets ongewoons gebeurt – bijvoorbeeld wanneer de inwoner geen teken van beweging geeft tegen 10 uur 's morgens –zal de app dit melden en worden de contactpersonen meteen gewaarschuwd.

Jane biedt zo oudere mensen het comfort om langer van hun eigen woning te kunnen genieten. Ook familieleden en mantelzorgers kunnen met een gerust gemoed hun naasten alle vrijheid geven, zonder dat beiden elkaar voortdurend op de hoogte moeten houden. Bovendien is Jane volledig conform de privacywetgeving, aangezien het systeem enkel bewegingen registreert en alle data sterk beveiligd en versleuteld zijn.

Familiehulp zet mee in op technologie en digitalisering

Familiehulp gelooft sterk in de rol van technologie en digitalisering binnen de ouderenzorg. Daarom engageert onze organisatie zich om Jane mee uit te testen bij haar klanten en mantelzorgers. We zijn ervan overtuigd dat Jane een mooie aanvulling kan vormen op onze eigen zorg en ondersteuning.

Beide partijen kijken alvast uit naar een vruchtbare samenwerking om zo het leven van ouderen en hun mantelzorgers aangenamer, veiliger en gemakkelijker te maken.

Meer informatie

Jane ontwikkelt slimme technologie voor de zorgsector en is een jonge start-up van Belfius verzekeringen. Meer informatie over Jane en de samenwerking met Familiehulp vind je op www.jane.be/familiehulp