Familiehulp dienstencheques blijft actief voor wie het echt nodig heeft

Familiehulp dienstencheques blijft actief voor wie het echt nodig heeft

Familiehulp dienstencheques blijft actief tijden coronacrisis

Ondanks de coronacrisis gaat Familiehulp door met haar activiteiten in de gezinszorg en aanvullende thuiszorg én in de dienstencheques. “Veel mensen hebben ook nu huishoudelijke hulp en hygiënische ondersteuning nodig.”

De noodzaak van poetsen en hygiëne

“Familiehulp is ervan overtuigd dat in deze periode schoonmaken voor veel mensen wél essentieel is”, vertelt algemeen directeur Ann Demeulemeester. “Het gaat dan over mensen met fysieke beperkingen, mensen met een handicap, mensen die er alleen voor staan, de vele duizenden zorgverstrekkers, mensen in de voedingssector en gezinnen die in deze situatie onder druk staan. Zij hebben huishoudelijke hulp en hygiënische ondersteuning nodig.”

Tegelijk zijn er veel klanten die hun huishoudelijke hulp afzeggen uit voorzorg of omdat ze door hun thuissituatie nu tijdelijk zelf kunnen poetsen. “Uiteraard hebben wij hier alle begrip voor.”

Een andere organisatie van ons werk

Onze afdeling dienstencheques gaat zich de komende dagen anders organiseren:

  • We focussen op dienstverlening aan die klanten die het om verschillende redenen echt nodig hebben.
  • Onze medewerkers zullen zich ook zeer nuttig kunnen inzetten voor schoonmaak en hygiënische ondersteuning in andere settings. Familiehulp wil zich hiervoor ter beschikking stellen.

Familiehulp beseft ten volle dat het een groot engagement vraagt van haar medewerkers. “We hebben veel begrip voor hun vragen en twijfels, maar zijn hen uiteraard enorm dankbaar voor hun inzet”.