Familiehulp dankt haar vrijwilligers

Familiehulp dankt haar vrijwilligers

Familiehulp dankt vrijwilligers

Tijdens deze Week van de Vrijwilliger ontvangen alle vrijwilligers van Familiehulp een postkaartje in hun brievenbus. Hiermee willen we hen van harte bedanken voor hun belangeloze inzet voor onze klanten en medewerkers. Want onze vrijwilligers zijn mensen met een hart van goud, voor wie dankbaarheid en een warme lach de mooiste beloning vormen.

Maria is 80 jaar, maar komt drie keer per week langs in NOAH Lommel om als vrijwilliger een handje te helpen bij het koken, de afwas en de opvang van de klanten. En zij is lang niet de enige. Familiehulp kan rekenen op tientallen vrijwilligers. Zeker binnen de werking van onze kleinschalige dagverzorgingshuizen NOAH is er een belangrijke rol weggelegd voor vrijwilligers. “Deze mensen staan onze verzorgenden bij en nemen belangrijke taken op zich”, zegt Kimberley Van Acker, productbeheerder zorgbeleid. “Ze helpen ons een handje bij het organiseren van activiteiten, gaan mee wandelen of op uitstap, doen boodschappen of assisteren bij het koken en de maaltijden. Vaak vervoeren ze ook mensen van en naar NOAH. Dankzij hun hulp kunnen we onze klanten een warme zorg aanbieden in een warme en gezellige omgeving.”

Maar niet alleen in de NOAH’s kan Familiehulp een beroep doen op vrijwilligers. Ook als oppasser of in onze kinderdagverblijven zijn mensen soms op vrijwillige basis aan de slag. “Tijdens de Voorleesweek komen ouders, grootouders of andere mensen regelmatig boekjes en verhalen voorlezen”, vertelt Tine Spaepen, stafmedewerker bij kinderdagverblijven De Speelboom. “Ook tijdens uitstapjes krijgen we vaak hulp om onze peuters te vervoeren of om mee een oogje in het zeil te houden.”