Avondzorg nu ook in Menen en Wevelgem

Avondzorg nu ook in Menen en Wevelgem

avondzorg Familiehulp

Vanaf 4 februari bieden wij ook avondzorg aan in Menen en Wevelgem. Concreet kunnen verzorgenden tussen 16 uur en 20 uur langskomen om mensen met een zorgbehoefte te ondersteunen. Zo willen we flexibel  inspelen op de vragen en behoeften van onze cliënten.

Bij gezinszorg tijdens de vroege avonduren komt een verzorgende van Familiehulp langs bij mensen met een zorgbehoefte. “Cliënten kunnen bij ons terecht voor persoonsverzorging, huishoudelijke hulp en psychosociale of (ped)agogische ondersteuning”, zegt Frans Verhegge, regiodirecteur in Ieper. "Tot op heden bood Familiehulp deze zorg alleen overdag tussen 8 uur en 16 uur aan in de regio. Maar voor veel mensen is de vooravond een belangrijk onderdeel van hun dag. In gezinnen met kinderen wordt huiswerk gemaakt, gekookt en worden kleine kinderen in bed gestopt. Oudere mensen willen eten of hun avondtoilet voorbereiden. En daar hebben zij hulp bij nodig.”

Avondzorg sluit zo aan op de toenemende vraag naar meer flexibiliteit binnen de zorg. “Mensen willen op verschillende tijdstippen geholpen worden. Dat betekent: zorg op de momenten waarop ze het meest nodig is.  En dat is niet alleen tijdens de klassieke kantooruren, maar ook in de vooravond of ’s nachts en in het weekend. Het is een maatschappelijke tendens waar we als zorgorganisatie op willen inspelen."

Familiehulp gaat in Menen en Wevelgem actief samenwerken met Solidariteit voor het gezin en Thuishulp om avondzorg aan te bieden. “Als thuiszorgorganisaties staan we allen garant voor een professionele en warme zorgverlening”, zegt Frans Verhegge. “Door onze ervaring, expertise en krachten te bundelen, kunnen we ons zorgaanbod verder versterken. En dat komt uiteindelijk ten goede van onze cliënten. We starten met één ronde avondzorg, die Familiehulp zal invullen. Ook bij cliënten van Solidariteit voor het gezin en Thuishulp. Die personen en gezinnen blijven wel zorg krijgen van hun vertrouwde zorgverstrekker tussen 8 en 16 uur. Bij grote vraag willen we meer rondes doen en het werkingsgebied uitbreiden, in eerste instantie naar Wervik."

Wie interesse heeft kan contact opnemen via ieper@familiehulp.be of 057 20 21 78 of www.familiehulp.be of via zijn eigen contactpersoon bij Solidariteit voor het gezin of Thuishulp.