"Kraamzorg is een verademing"

"Kraamzorg is een verademing"

Het verzorgen van de baby, tips rond voeding of hygiëne en huishoudelijke hulp, andere kinderen opvangen, kraambezoek in goede banen leiden: onze kraamverzorgenden zijn van vele markten thuis. Nele uit Melle kan het alleen maar bevestigen. “Dankzij kraamzorg heb ik meer tijd om te genieten van mijn kinderen.”

Baby Anna geniet met volle teugen van het badje dat kraamverzorgende Sophie haar geeft. Mama Nele profiteert ondertussen om even tot rust te komen. “Ik kwam via een vriendin bij Familiehulp terecht. Zij had recent kraamzorg gekregen en ze raadde jullie organisatie aan. Ik ben blij dat ik haar advies gevolgd heb.”

“De aanwezigheid van Sophie vormt echt een verademing: ze zorgt niet alleen voor Anna, dankzij haar ligt mijn huis er piekfijn bij en komt er eten op tafel. Die vaststelling geeft me zowel lichamelijke als mentale rust. Sophie werkt heel zelfstandig en ziet uit zichzelf dingen die moeten gebeuren.”

“Het is ook fijn dat ik dankzij Sophie meer kan genieten van mijn kinderen. Die tijd is zo kostbaar dat ik hem ten volle wil benutten. Als er nog een derde kindje komt, doe ik zonder twijfel opnieuw een beroep op kraamzorg van Familiehulp. En dan vraag ik uiteraard Sophie opnieuw als kraamverzorgende. Zij is vertrouwd met mijn gezin en we weten wat we aan haar hebben.”

Kraamverzorgende Sophie: “Elke dag is anders”

“Als kraamverzorgende heb ik een boeiende en gevarieerde job”, vertelt Sophie. “Ik zorg voor de baby en eventuele andere kinderen, maar ga ook om boodschappen of maak het eten klaar. En soms doe ik de was en de strijk. Elke dag is anders, maar dat maakt het net boeiend.”

“Jonge moeders hebben soms hoge verwachtingen. Sommigen vragen ook louter huishoudelijke hulp, terwijl we met kraamzorg in de eerste plaats focussen op de zorg voor de baby, de mama en eventuele andere gezinsleden. Daarom ga ik bij de start van de zorgverlening altijd in gesprek met mijn klanten en bekijken we wat ze wensen en wat er mogelijk is. Want ons gevarieerde aanbod geeft onze kraamzorg juist een meerwaarde.”   

Familiehulp Gent viert 10 jaar kraamzorg

Op 9 mei 2019 – uitgerekend tijdens de Week van de Kraamzorg – vierde het kraamzorgteam van regio Gent viert haar tienjarig bestaan. De kraamverzorgenden werden getrakteerd op een glaasje en een stuk taart en kregen een mooie bos bloemen. Onze dank voor hun jarenlange inzet!

10 jaar kraamzorg van Familiehulp in Gent