Gezelligheid troef in NOAH

Gezelligheid troef in NOAH

Al twee jaar komt Liliane op maandag en vrijdag naar NOAH Putte. Voor het fijne gezelschap, de leuke activiteiten, een fijne babbel of een lekkere kop koffie. “Ik kom graag onder de mensen”.

“Ik ben weduwe en zit dus meestal alleen thuis”, begint Liliane haar verhaal. “De laatste jaren kreeg ik soms last van angstaanvallen en mijn huisdokter stelde me voor om naar NOAH te gaan. Ik kende dat concept niet, maar ik ben heel blij dat ik zijn advies gevolgd heb.”

“Een chauffeur brengt me twee keer per week naar NOAH”, gaat Liliane verder. “Mijn vriendin Julia is dan ook aanwezig en dat is altijd leuk. We babbelen, spelen spelletjes of doen een activiteit. Ik help ook wat mee in NOAH, door onder andere de bloemen water te geven of andere klanten te helpen bij het eten. Het belangrijkste is dat ik onder de mensen kan zijn. Ik hou van die sociale contacten.”

Verzorgende Jennifer De Maesschalck: “Een waaier aan activiteiten”

“Twee dagen per week sta ik in NOAH Putte, de andere dagen verleen ik zorg en ondersteuning bij klanten thuis. Die combinatie bevalt me prima. Het vormt een leuke afwisseling in mijn werk. Als verzorgende in NOAH ontvangen we de klanten en organiseren we een waaier aan activiteiten. Gezelschapsspelletjes, zingen, koken, knutselen of op uitstap gaan. Er valt hier altijd iets te beleven. Het doet me ook plezier dat we sinds enkele jaren zoveel klanten hebben. De eerste jaren na de opstart was NOAH nog niet bekend bij het brede publiek, maar de vele mondelinge reclame heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.”

Nieuwe NOAH’s in Anzegem, Pittem en Riemst

In 2019 opende Familiehulp nieuwe NOAH-vestigingen in Anzegem, Pittem en Riemst. In totaal beschikken we over 42 kleinschalige dagverzorgingshuizen waar oudere mensen met een zorgbehoefte samen een gezellige dag kunnen doorbrengen.

Familiehulp heeft 42 NOAH's in Vlaanderen en Brussel