"Familiehulp is mijn dream team"

"Familiehulp is mijn dream team"

6 jaar geleden werd het leven van Rita volledig overhoop gegooid, toen dokters de spierziekte ALS bij haar vaststelden. Desondanks maakt Rita er elke dag het beste van, ook dankzij de hulp van verzorgenden Nathalie en Dany-Angela en huishoudhulp Chantal.

Ondanks haar ziekte klinkt Rita opgewekt. “Op het moment dat je de diagnose van ALS krijgt, kan je twee dingen doen. Ofwel laat je het hoofd volledig hangen en stop je op dat moment al met leven, ofwel probeer je er het beste van te maken. Ik heb voor het laatste gekozen. Gemakkelijk is dat uiteraard niet, want ik ben amper 52 jaar en heb nog jonge, schoolgaande kinderen. Maar ons gezinnetje vormt een hechte band en dat helpt uiteraard veel.”

“Daarnaast heb ik ook veel steun van Familiehulp. Nathalie, Dany-Angela en Chantal zijn fantastische dames die enorm goed voor mij zorgen. Zij vormen mijn dreamteam! Nathalie komt op maandag langs en Dany-Angela op vrijdag. Chantal komt afwisselend twee keer of één keer per week langs.”

“Mijn spraak is nog perfect, maar de ziekte heeft mijn benen en rechterarm al verlamd. Nathalie en Dany-Angela helpen me daarom voornamelijk met koken en eten en drinken. Daarnaast maken ze de bedden op of ruimen ze soms de kasten op. En dankzij Chantal ligt ons huisje er proper bij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik heel blij ben dat zij er voor mij zijn.”

Verzorgende Nathalie: “Prettig en efficiënt samenwerken”

“We vullen elkaar perfect aan. Dany-Angela en ik focussen ons op de gezinszorg, terwijl Chantal het poetsen voor haar rekening neemt. We zijn nooit op hetzelfde moment bij Rita aanwezig, maar maken alle drie deel uit van hetzelfde zorgteam. Tijdens de vergaderingen kunnen we dus indien nodig gewenste taken of werkplanningen samen afstemmen. Het is op die manier prettig en efficiënt samenwerken.”