Familiehulp dienstencheques laat je stralen!

Familiehulp dienstencheques laat je stralen!

Familiehulp telt 2.600 huishoudhulpen met dienstencheques die dagelijks in de weer zijn om de huizen van hun klanten blinkend mooi te poetsen. Linda uit Zottegem is een van hen. 15 jaar geleden koos ze na een carrièreswitch voor Familiehulp.

“Op 18-jarige leeftijd startte ik als zelfstandig helpster op het witloofbedrijf van mijn vader. Toen mijn kinderen werden geboren, ben ik een aantal jaren huisvrouw geweest. Nadien pikte ik de draad weer op en ging ik in de Beschermde Werkplaats van Zottegem aan de slag als begeleidster van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. En 15 jaar geleden kwam Familiehulp in mijn leven. En ik hoop hier tot mijn pensioen te kunnen blijven, want ik doe mijn job héél graag!”

“Ik kom nog steeds bij 6 dezelfde klanten waar ik tijdens mijn eerste week bij Familiehulp ben gestart. Daar ben ik fier op, en mijn klanten ook. Het geeft me een goed gevoel om na 4 uur werken een huisje achter te laten dat ‘spic en span’ is. En ik weet dat dit ook voor mijn klanten geldt.”

“Mijn werk kan ik in grote mate zelfstandig organiseren. Als je je klanten goed kent, is dat ook een stuk gemakkelijker. Om een voorbeeld te geven: een klant was met verbouwingen bezig in zijn keuken, waardoor ik niet op de normale uren aan de slag kon. Samen hebben we dan de planning herbekeken. Ook hier geldt: als de klant tevreden is met een afspraak ben ik dat ook.”

Familiehulp dienstencheques kiest voor IAO

Ook Familiehulp dienstencheques heeft gekozen voor IAO of ‘innovatieve arbeidsorganisatie’. “Hiermee willen we onze eigen werking en het klantencontact verbeteren”, legt commercieel directeur Thomas Dupon uit. “Concreet geven we onze huishoudhulpen meer verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in het opmaken van hun planningen en de klantafspraken. Ook onze bedienden hebben hun werkprocessen anders georganiseerd. Zo willen we onze dienstverlening meer eenvoudig houden, zonder onnodige administratieve rompslomp. Bij alles wat we doen, stellen we ons de vraag of onze klant hiermee geholpen is."

IAO voortaan ook bij Familiehulp dienstencheques