Erasmus+ Project Triade 2.0

Erasmus+ Project Triade 2.0

In het Erasmus+ Project Triade 2.0 werd opleidingsmateriaal ontwikkeld voor professionals die ondersteuning bieden aan ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking, met als doel de sociale inclusie en de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren.

Het opleidingsmateriaal bestaat uit verschillende elementen:

 1. “My New Inclusive Job":
  1. Werkboek en pedagogische handleiding voor trainers van professionals die werken met ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking.
  2. Cursus voor de professionals
  3. Massive Online Open Course (MOOC)
 2. My New Ageing Me": Interactief trainingsplatform bestaande uit twee onderdelen:
  1. 64 inspirerende oefeningen om te werken rond thema’s zoals ‘ouder worden’, ‘met pensioen gaan’, ‘verhuizen’, ‘relaties’, ‘sociale inclusie’, ‘activiteiten in de samenleving’, ‘gezondheid’, ‘levenseinde’, … .
  2. Trainers MNAM platform gids om zo het meeste uit de 64 oefeningen te halen en zelf nieuwe oefeningen te ontwikkelen en te valideren.
 3. Het TRIADE 2.0 masterplan waarin het "wat, waar, wanneer en hoe" van de training en leeractiviteiten van het project worden uitgelegd.

Het opleidingsmateriaal is in zes talen - waaronder het Nederlands - vrij beschikbaar via volgende link: https://triade.webs.upv.es/t20/

Aan het project werkten negen partners mee