Toegankelijkheidsverklaring Familiehulp.be

Over deze verklaring

Familiehulp zet zich in voor digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking. We verbeteren voortdurend de gebruikerservaring voor iedereen en streven ernaar om de relevante toegankelijkheidsnormen toe te passen op onze website,
www.familiehulp.be.

We kampen ook met enkele problemen op onze website, maar we werken hard om al onze toegankelijkheidsproblemen in kaart te brengen en deze in de toekomst aan te pakken.

Deze verklaring werd opgesteld en gepubliceerd op 15 november 2024.
De verklaring werd voor het laatst herzien op 15 november 2024.

Nalevingsstatus

Op het moment van schrijven voldoet Familiehulp.be nog niet aan WCAG 2.2 niveau AA-conformiteit. Ons doel is om minimaal dit te behalen.
De website voldeed niet aan 2 van de 56 toepasselijke succescriteria.

Feedback

We stellen je feedback over de toegankelijkheid van familiehulp.be op prijs. Laat ons weten als je toegankelijkheidsproblemen tegenkomt.

Vragen of klachten over onze toegankelijkheid?

Contactgegevens

Familiehulp
Koningsstraat 294
1210 Brussel
België

Verklaring Niet-toegankelijke inhoud

  1. 1.3.1 Info and Relationships (Level A) - globaal
    a. De ARIA-opstelling over de website heen voldoet niet aan criteria. We stellen vast dat de pagina haar content ook niet correct voorgelezen wordt door ReadSpeaker. Het voorlezen van niet-essentiële info, dat de pagina-content voorgaat, duurt 57 seconden. Beschrijvende teksten van beelden worden voorgelezen, maar niet de tekstuele content. Bij de homepage wordt de externe video van YouTube voorgelezen als URL, met al haar parameters, en duurt zo'n 15 seconden.
    Om een aanvraag in te dienen ontbreekt ReadSpeaker. Daarbij werd getest met een andere tool: de Chrome extensie "Read Aloud". Hierbij wordt bij de pagina "Aanvraag indienen" enkel het laatste thema uitgelegd. Hetzelfde doet zich voor bij overzichts- & contentpagina's. Bij Stad Gent werkt dezelfde integratie ok. Voorbeeld hieronder.


    b. Het gebruik van headings is onvolledig of niet correct. Dat maakt dat assistive technologieën de paginastructuur in een andere volgorde interpreteren dan visueel weergegeven. Dit doet zich voornamelijk voor bij overzichtspagina's, zoals nieuwsoverzicht. Ook bij een contentpagina, zoals een nieuwsdetailpagina, doet dit zich voor.


    2. 1.4.3 Contrast Minimum (Level AA) - globaal
    a. De contrasten bij enkele componenten is onvoldoende:
    i. Cookie consent tabs. Het groen bij de tabs is te licht
    & voldoet niet aan het minimumcontrast van 4.5:1 voor standaardtekst.
    ii. Headertekst op de foto. In de header zijn 2 layers: tekst vooraan en beeld achteraan. Het beeld kan licht zijn, en hierdoor wordt de tekst onvoldoende leesbaar. Enkele ideeën zijn: de gradient achter de tekst zwaarder te maken, de tekst in een paneel te plaatsen, of om de tekst uit de header te plaatsen (bv links naast het beeld of onder het beeld).
    iii. Paginering te licht. De
    niet geselecteerde buttons
    in de paginering halen niet het minimumcontrast van 4.5:1 voor standaardtekst.

Feedback

We stellen je feedback over de toegankelijkheid van familiehulp.be op prijs. Laat ons weten als je toegankelijkheidsproblemen tegenkomt.

Vragen of klachten over onze toegankelijkheid?