Opleidingen 


Opleidingsprogramma


Indien u bij Familiehulp aanklopt voor thuiszorg, krijgt u een verzorgende over de vloer die hiervoor intensief opgeleid is. De verzorgende is bekend met alle mogelijke situaties waarin zorg verleend wordt. Dit kan zijn: na een bevalling, in een jong gezin, bij een psychiatrische patiënt en zijn omgeving, in een palliatieve situatie, bij de senior die zo lang mogelijk wenst thuis te blijven wonen, bij mensen met een beperking, bij dementie, bij palliatieve patiënten en hun omgeving

Voor mensen die gemotiveerd zijn om in de zorgverlening te werken, maar niet over een geschikt diploma beschikken, organiseert Familiehulp, in samenwerking met de VDAB, de Vlaamse Gemeenschap en het Europees Sociaal Fonds, beroepsopleidingen voor polyvalent verzorgenden/zorgkundigen.

De opleiding leidt tot een erkend brevet waarmee de verzorgende/zorgkundige zowel in de thuiszorg als in verzorgingsinstellingen kan tewerkgesteld worden. Het beroep van polyvalent verzorgende/zorgkundige wordt door de VDAB als een knelpuntberoep beschouwd. Om kandidaten te stimuleren om deze opleiding te volgen, betaalt de VDAB aan bepaalde groepen premies uit. bv. voor kinderopvang. Voor meer specifieke info kan u zich richten naar uw lokaal VDAB-kantoor.De opleiding duurt 11 maanden.
Naast een grondige theoretische vorming is een belangrijk pakket stages voorzien.

Opleidingscentra & infomomenten